Erhverv

Trods corona: Fremgang for Skives turisme i 2020

Skive Kommune opnåede en fremgang på 3,6 procent i antallet af turistovernatninger i 2020.

På baggrund af meldingerne om en fantastisk højsæson, ville nogen måske have forventet mere, men corona-året 2020 bød på meget andet end en fuldt booket sommer

- Generelt kan vi glæde os over, at vi havde en fantastisk højsæson, hvor alt var booket, men Covid-19 har enorme konsekvenser for vores turismeerhverv. Heldigvis er vi beliggende i et af de geografiske områder, som havde en god højsæson i juli og august, siger Destination Limfjordens direktør Kristina Lehmann Schjøtt.

Samlet set er Destination Limfjorden, som også tæller Struer og Morsø kommuner haft en tilbagegang i overnatningstal på 0,3 procent sammenlignet med 2019. Struer har haft en fremgang på 3,9 procent, mens Morsø Kommune har haft en tilbagegang på lige knap 7,4 procent.

- Det har været et hårdt og uforudsigeligt år for alle, men især hoteller, restauranter samt underholdningssteder har været ramt af de skiftende udmeldinger fra regeringen. Dog har vi været privilegeret med mange gæster, som har fordelt sig udover de mange kilometer natur vi har, lyder det videre fra destinationsdirektøren.

- At turisterne søger mod steder med god plads og ikke de store masser af mennesker passer helt ind i ånden hos vores aktører, og derfor forventer vi også, at vi kommer til at fortsætte vores fremgang i 2021, slutter Kristina Lehmann Schjøtt.

Danskerne holdt i stor stil oplevelsessommerferie hjemme i Danmark, og det sikrede Skiveegnen turismefremgang i 2020.  Arkivfoto