Gå til hovedindhold
Lokalt

Trods gode job-muligheder: Lokal uddannelse lukker på grund af for få ansøgere

29-06-2020 KL. 06:27
Empty

 Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det går den forkerte vej med antallet af ansøgere til produktionsteknolog-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive. Derfor kommer uddannelsen ikke i gang i år efter sommerferien.

- Produktionsteknolog-uddannelsen kommer ikke til at starte i 2020 i Skive. Vi kan allerede nu se, at vi ikke kan køre videre med så få ansøgere, som vi har i år. Det skal også være rentabelt, og samtidig med færre ansøgere er taxametertilskuddet til de tekniske uddannelse også faldet gennem de senere år, siger campuschef på Erhvervsakademi Dania i Skive, Cirsten Justesen, der har orienteret ansøgerne om beslutningen i et brev.

- Vores studerende, der læser til produktionsteknolog, søger som hovedregel ind gennem kvote 2 og har ofte en erhvervsuddannelse i forvejen, og det betyder, at i opgangstider med god beskæftigelse er de i job allesammen. Vi har virkelig forsøgt at gøre mange ting for uddannelsen, blandt andet at udbyde uddannelsen online, men i en tid med fuld beskæftigelse kan virksomhederne heller ikke undvære dem. Måske vil vi komme til at se en stigning i ansøgertallet næste år som en effekt af coronaen, men ikke i år, siger Cirsten Justesen.

Der er ellers gode jobmuligheder for færdiguddannede produktionsteknologer.

- Beskæftigelsen er høj. Virksomhederne river de færdiguddannede produktionsteknologer ned af hylderne, når de er færdige, siger Cirsten Justesen.

Uddannelsen har heller ikke stor gennemslagskraft over for de helt unge.

- Vi har svært ved at forklare de helt unge, at det her en spændende uddannelse, måske fordi de ikke rigtig ved, hvilken rolle en produktionsteknolog spiller i en virksomhed, siger Cirsten Justesen.

De elever, der i øjeblikket er i gang med uddannelsen i Skive, kan færdiggøre uddannelsen uden ændringer, og Cirsten Justesen oplyser, at Erhvervsakademi Dania fremover vil se produktionsteknolog-uddannelsen som et samlet udbud, idet uddannelsen også kører i Erhvervsakademiets afdeling i Randers.

Og det er et lille plaster på såret, at der er god gang i søgningen til Erhvervsakademiets nye uddannelse i Skive, en top-up-bachelor i e-handel.

- Her har vi aktuelt 23 ansøgere. Deriblandt kan også være nogle, der har søgt andre steder også, men det er meget positivt, og vi har også en god søgning til vores to it-uddannelser, siger Cirsten Justesen.

Fristen for at søge ind på de videregående uddannelser via kvote 1 for ansøgere, der har en gymnasial eksamen, er 5. juli klokken 12.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland