Lokalt

Trods tvivl om coronapas: Lokale fitnesscentre glæder sig over genåbning

På torsdag må fitnesscentrene åbne igen. Men der er den forudsætning, at kunderne kan fremvise et coronapas eller en negativ test.

Hos Loop Fitness i Skive giver den ikke uvæsentlige detalje omkring coronapas skår i glæden.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan få lov til at åbne igen, for det har vi glædet os til længe. Men samtidig havde vi håbet på, at coronapasset ikke var en del af genåbningen. Det skaber noget tvivl, for vi er et fitnesscenter, der ikke er bemandet alle åbningstimer, og det bliver vi nødt til at finde en løsning på, siger centerleder Annie Berg, der kom til i december kort tid inden, at centret blev coronanedlukket.

Normalt har Loop åben fra klokken fem om morgen til 22 om aftenen, og så er der bemanding på fra klokken 8-12 og igen fra 15-18.

Men det kan der måske blive lavet om på nu.

- Vi skal have et møde i kæden tirsdag aften, hvor vi skal snakke om tingene. Og det kan være, at der skal en mere på arbejde, så der er en person til at tjekke coronapas og en anden til at hjælpe kunderne. Men det er ikke afgjort endnu, siger Annie Berg.

I Vridsted Idrætsforening giver kravet om coronapas også visse udfordringer.

Fitnesscentret i hallen fungerer normalt på den måde, at der er adgang døgnet rundt, hvis man har en nøglebrik. Men det koncept kan ikke gennemføres under de regler, der er stukket ud.

- Vi kører stedet som ubemandet, og vi er frivillige bag centret, så det er ikke bare sådan at stå og tjekke coronapas, siger Yasser El-Matari, der er personlig træner og kostvejleder i fitnesscentret.

Han fortæller, at der skal være et møde i idrætsforeningen inden torsdag, hvor det skal aftales, hvordan tingene skal gribes an.

- Jeg tror, det bliver sådan, at der vil være bemanding nogle timer i løbet af dagen, og så skal folk komme der, siger Yasser El-Matari.

Men han understreger, at han og de andre omkring fitnesscentret er villige til at gå langt for at få det hele til at fungere.

- Vi er glade for, at vi har muligheden for at åbne på torsdag, og vi har mange medlemmer, der meget gerne vil tilbage. Derfor vil vi også gøre, hvad vi kan for, at så mange som muligt kan komme ind i fitnesscentret, lyder det fra Yasser El-Matari.

Annie Berg, der er centerleder hos Loop Fitness Skive, skal have fundet en løsning på, hvordan der bliver tjekket coronapas i et til tider ubemandet center. Foto: Loop Fitness Skive