Gå til hovedindhold
Kultur

Trods VM-finale i håndbold: Tæt på udsolgt til lokal film om slagteriet

23-01-2019 KL. 21:15
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det bliver formentlig for fulde huse, at filmen »Det Sidste Skrig« bliver vist i Koncertsalen i KCL på søndag.

- Det går ganske enkelt strygende med billetsalget. Der har været en overvældende interesse, siger Anders Heegaard fra KCL, hvorfra billetterne til filmen sælges. Allerede nu er der bare et par hundrede billetter tilbage.

De 800, som der er plads til i Koncertsalen, kommer så til gengæld ikke til at se finalekampen ved VM i håndbold, som spilles samtidig i Jyske Bank Boxen i Herning. Med mindre de lige tager et kig på telefonen ind imellem.

- Det er naturligvis ikke mega godt planlagt, men det har vi altså ikke været opmærksomme på, siger Anders Heegaard.

»Det Sidste Skrig« handler om 105 år med slagtning af svin, kreaturer og pølsemageri i Skive. Om det gode sammenhold og stemningen på en arbejdsplads, der startede som Skive Andelsslagteri og sluttede med at være en del af Danish Crown. Et erhvervseventyr som der blev sat endeligt punktum for efter en storbrand på slagteriet i 2007.

De 20 medvirkende i filmen, som alle er tidligere ansatte på slagteriet, kommer som en gestus gratis ind, alle andre betaler 50 kr.for at se den en time lange dokumentar.

Gennem årene har i tusindvis af skibonitter og andre været ansat på slagteriet og de fleste af biografens stole vil formentlig være tilskuere, som har haft deres gang på slagteriet, på et eller andet tidspunkt.

Filmen indledes med en velkomst og et par ord fra hver af de fire filmmagere; Viggo Sørensen, Jens Pedersen, Anders Heegaard og Kai Toft.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland