Gå til hovedindhold
Ritzau Indland

Tysk byråd mener at kunne bremse Danmarks vildsvinehegn

20-04-2019 KL. 09:40
Et 70 kilometer langt vildsvinehegn på tværs af Jylland skal efter planen opstilles i efteråret for at holde tyske vildsvin ude af Danmark. (Arkivfoto)
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det 70 kilometer lange vildsvinehegn, som er ved at blive opstillet langs den dansk-tyske grænse, kan måske blive bremset af tyske politikere.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Den nordtyske by Flensborg mener at have vetoret til at forhindre hegnet i at gå gennem Kollund Skov ved grænsen. Det er de danske myndigheder dog ikke enige i.

Flensborg Kommune mener, at den af historiske årsager har vetoret med hensyn til al bygge- og anlægsarbejde i Kollund Skov. Det står beskrevet i en servitut, som blandt andet kan bestemme, hvem der har råderet over en grund.

På den baggrund undrer Flensborg Kommune sig over, at man ikke er blevet kontaktet af danske myndigheder på et tidligere tidspunkt. Det oplyser Clemens Teschendorf, pressetalsmand for Flensborg Kommune, til Kristeligt Dagblad.

I Danmark har Miljø- og Fødevareministeriet en noget anden opfattelse.

Ministeriet mener, at ekspropriation - når en offentlig myndighed overtager en privat ejendom - sætter alle andre regler ud af spillet.

Naturstyrelsen forsikrer desuden, at der ikke bliver lukket for Flensborgs borgeres adgang til Kollund Skov. Der vil også blive etableret færiste og låger, så for eksempel heste og hunde kan passere hegnet.

Ministeriet skrev i en udtalelse tidligere i april, at det er i god dialog med Flensborg.

Den tyske kommune vil diskutere sagen på et byrådsmøde 30. april.

- De har deres holdning, vi har vores. De har deres ret, vi har vores. Vi tager naturligvis ministeriets udtalelse til efterretning. Og så ser vi, hvad vi kommer frem til på byrådsmødet den 30. april, hvor sagen er på dagsordenen, siger Clemens Teschendorf til Kristeligt Dagblad.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede i marts 2018 at opføre vildsvinehegnet.

Det 1,5 meter høje hegn langs grænsen skal forhindre, at sygdommen afrikansk svinepest kommer til Danmark.

Opsætningen af det næsten 70 kilometer lange hegn begyndte i januar. Det ventes at stå færdigt til efteråret.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland