112

Stjal pakker i Skive: Par sigtet for 115 lovovertrædelser i hele Jylland

På grund af sagens store omfang tog det næsten to timer at få læst anklageskriftet op, da Retten i Herning onsdag morgen begyndte en retssag mod en 36-årig mand og en 32-årig kvinde. Parret har siddet varetægtsfængslet siden juni. I alt var der 115 lovovertrædelser i anklageskriftet. De er foregået fra begyndelsen af 2018 til juni sidste år.

En stor del af punkterne i anklageskriftet handlede om, at de sigtede skulle have stjålet pakker fra aflåste DAO-bokse over hele Jylland. Det er blandt andet sket ved Spillemaskinen i Skive.

Tyverierne er foregået ved, at DAO-bokse uden for butikkerne er blevet brudt op med en boltsaks.

Den kvindelige tiltalte nægtede sig skyldig i alle forholdene omkring pakketyverierne, mens den mandlige deltager erkendte sig skyldig i enkelte af forholdene. Han nægtede dog, at det skulle være foregået i forening med den kvindelige tiltalte.

Onsdag nåede anklageren kun at afhøre den kvindelige tiltalte om halvdelen af forholdene, mens den mandlige tiltalte slet ikke nåede at afgive forklaring. I afhøringen lagde anklageren blandt andet vægt på, at der skulle være fundet en DAO-pakke med et andet navn end de to tiltaltes på i køkkenet i deres fælles lejlighed i Højslev tæt på Skive. Pakken blev fundet på køkkenbordet sammen med blandt andet en pakke med hårextensions.

Udover de mange tyverier af pakker er parret også tiltalt for at have stjålet cykler fra banegården i Skive og en skolegård i byen.

Retssagen fortsætter torsdag og fredag i denne uge. Derudover er der også sat to retsdage op i begyndelsen af februar.

Retssagen fortsætter torsdag med afhøring af vidner. De tiltalte bliver afhørt videre fredag. Foto: Flemming Hansen