Gå til hovedindhold
Debat

Udbuddet vedrørende vinterbelysning

08-11-2019 KL. 14:37
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Næsten alle borger i Skive kommune kan sikkert huske hvor meget der gik galt sidste år, da der skulle købes julebelysning ind til Skive Handel. Det som kunne gå galt gik galt.

Skive Handel skulle så i år gentage »succesen« firmaer blev bedt om at komme med Deres bud. Firmaerne der så kom på banen med et bud, har sikkert brugt megen tid og mange penge på denne opgave, lige som sidste år.

Så sker der det, nu skulle det ikke mere handle om jul. Nej, nu tog kommunen så over og bestemte, at det nu skulle være vinterbelysning, 18 egetræer skal fordeles ved byens indfaldsveje fyldt med LED lysdioder. Egetræerne hvor nogen skal forblive i vækst, andre træer sker der en afbarkning.

Jeg har gjort mig den umage og bedt om aktindsigt vedr. udbudsmaterialet.

Budgetoverslaget er som følger: 15 stk. træer - fældning, tilpasning transport, afbarkning, arbejdstimer kr. 200.000. Lyskæder til træer, indkøb efter indhentning af tilbud kr. 100.000. Materialer, støbning, arbejdstimer kr. 75.000. Skitseforslag kr. 25,000. I alt de 400.000 kr., der er med i budgetoverslaget.

De 25.000 kr. er for de latterlige streger, der har dannet grundlaget for beslutningen. Designer Søren Vester »sliber ikke uden vand«. Men hvor stor er udgiften til Rambøll, og hvorfor skal et sådan dyrt ingeniør/konsulent firma ind over et projekt, hvor selve lyskæderne anslået må koste kr. 100,000? Rambøll, som jeg har på fornemmelsen er »gift« med Skive Kommune.

Har kommunen virkelig ikke en person der, kunne klare en så ubetydelig opgave? Hvorfor er den udgift til Rambøll ikke nævnt nogen steder? 15 træer med hver 4-5.000 lysdioder kan under alle omstændigheder ikke blive kvalitetsdioder. Hvem ved, det er måske lavprisvarehusene, der er inviteret til at give tilbud? Selve udbudsmaterialet kan læses på min hjemmeside Erik-Mortensen.dk

I beskrivelsen står der, at Skive kommune selv står for projektet, hvorfor så Rambøll? Nu er det så ikke kun 15 træer, der skal beklædes med LED-dioder - men 18. Der er stadigvæk anslået KUN 100.000 kr. til indkøb af lyskæder. Det er 5.555 kr. pr. træ, da man i udbudsmaterialet kan læse, at det er 4-6.000 dioder man ønsker, så er det ca. 1.00 kr. pr. diode, Hvem tror på det??

Erik Mortensen,

Kybehuse 153,

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland