Gå til hovedindhold
Lokalt

Udsat vejarbejde koster købmand kunder: »Det ser ud som om arbejdet sejler«

05-12-2019 KL. 16:06
Empty

Vejarbejdere er stødt på overraskelser i jorden under ?Viborgvej i Nr. Søby. Det har medvirket til at forsinke? arbejdet. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er grotesk.

Sådan oplever købmand Preben Andersen, Nr. Søby, det pågående vejarbejde ved hans butik på Viborgvej i Nr. Søby.

- De skulle have været færdig med arbejdet den 15. november. Så fik vi at vide, at det ville være færdig den 1. december. Nu er afslutningen af vejarbejdet udsat på ubestemt tid, oplyser Preben Andersen.

Hans butik har i perioder været spærret inde på begge sider. Det skete igen i fredags, efter Preben Andersen dagen forinden havde været til et møde, hvor man gav hinanden håndslag på at se fremad.

- Den måde, dette vejarbejde trækker ud, er meget frustrerende for os. Det ser ud som om, arbejdet sejler, siger Preben Andersen.

Det gør det ikke, oplyser Mogens Nielsen, direktør for Skive Vand, der er projektleder på arbejdet, som også Skive Kommune og ledningsejere som Skive Fjernvarme, vandværket og el- og bredbåndsleverandører er engageret i.

- Det eneste, der sejler, er regnen. Vi har haft meget dårligt vejr i efteråret. Blandt andet dét har forsinket arbejdet, oplyser Mogens Nielsen.

Regnen har betydet højt grundvand, og det har kostet tid at få det sænket, så vejarbejderne kan lægge nye rør i gravene. Hertil kommer overraskelser i jorden. Vejarbejderne har fundet flere rør og kabler i jorden, som ikke var registreret, og som skulle flyttes. Entreprenøren har på grund af forsinkelsen sat sine folk til at arbejde to timer ekstra hver dag for at minimere forsinkelse.

- Entreprenøren har gjort, hvad han kunne, for at følge med, siger Mogens Nielsen.

Han oplyser, at man aldrig lukker en butik inde under vejarbejde.

- Hvis vi kortvarligt bliver nødt til at lukke helt for adgangen til en forretning, vil vi aftale det med ejeren og gøre det uden for normal åbningstid, siger Mogens Nielsen.

Det oplever Preben Andersen ikke. Han har oplevet uden varsel at blive lukket inde i åbningstiden, som er fra klokken 6 til klokken 20.

- Det er sket flere gange. Adgangen til min butik har været begrænset siden den 15. marts, oplyser Preben Andersen.

Han anerkender, at det våde vejr og uventede overraskelser i jorden kan forsinke.

- Det samme gør sig gældende på Viborgvej i Skive, som også er ved at blive sat i stand. Her har man kunnet klare udfordringerne uden større forsinkelse, siger Preben Andersen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland