Gå til hovedindhold
Lokalt

Udvalg har besluttet sig: Klart nej til nye boliger på Skive Havn

05-12-2018 KL. 11:25
Empty

Hensyn til virksomheder på Skive Havn gør, at politikere siger nej til flere boliger i havne-området i Skive. Arkivfoto: Jens Kristensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune skal ikke give mulighed for at bygge flere boliger på eller ved Skive Havn.

Det har Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø afgjort.

Cowi har analyseret mulighederne for Skive Kommune. Selv om Planloven er blevet lempet, så det bliver nemmere at få tilladelse til at bygge boliger ved vand, så binder andre love stadig. Og i forhold til Skive Havn er det især miljøregler, der gør det vanskeligt at bygge boliger på Skive Havn uden at pålægge virksomheder på havnen restriktioner. Cowi har interviewet otte virksomheder på havnen.

- Vi lægger alle tanker om byggeri af flere boliger på eller ved Skive Havn død. Det er ikke realistisk på nuværende tidspunkt, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Udvalget for Teknik og Miljø.

Forleden så Skive Kommunes byudviklingsudvalg på sagen. Udvalget anbefalede, at man undersøger, om det er muligt at tillade boliger og husbåde i havneområdet, hvis man støjdæmper. Man kan for eksempel støjdæmpe ved at koble fragtskibe på landstrøm, når de er i havn, så man slipper for, at skibenes dieselgeneratorer støjer, mens de er i havn.

- Jeg har talt med en skibskyndig. Højst en tredjedel af fragtskibe har mulighed for at blive koblet til landstrøm, mens de er i havn. Så den mulighed har ikke nogen gang på jorden. Vi ville også gerne tillade husbåde i havneområdet. Men i miljømæssig henseende betragtes husbåde som almindelige boliger. Det betyder, der er krav til støj og støv fra omgivelserne, som skal overholdes, og det kan ikke lade sig gøre, hvis vi vil have virksomheder på Skive Havn, og det vil vi, siger Jens Peder Hedevang.

Der er planer om masser af byggeri andre steder i Skive, herunder ved Skive Å, måske på slagterigrunden, ligesom ejeren af et stykke erhvervsjord på Sverrigsvej i Skive overvejer at få jorden omlagt til boliger.

- Jeg tror ikke, vi kommer til at mangle boliger i Skive, siger Jens Peder Hedevang.

Knud Bjerre (S-L), formand for Byudviklingsudvalget,vil kontakte Jens Peder Hedevang og borgmesteren for at få afdækket muligheden for at koble fragtskibe på bystrøm, når de er i havn, så støjen dæmpes.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland