Gå til hovedindhold
Lokalt

Udvalg siger nej til fældning: Markante træer skal bevares på allé

04-09-2020 KL. 12:02
Empty

Træerne langs Borgmester Woldhardt Madsens Allé i Skive er til glæde for langt flere, end de er til gene for. Derfor bevares de. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Beboere i Egerishave har i flere år døjet med skygge og nedfaldne blade fra træerne, der gør Borgmester Woldhardt Madsens Allé til en allé.

Beboere har derfor bedt Skive Kommune om at skifte træerne ud med en anden type træer, der ikke bliver så store.

Det kommer ikke til at ske.

- Vi vil ikke lave noget om, når det gælder træerne langs Borgmester Woldhardt Madsens Allé. Man må finde sig i de træer, der er, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Udvalget for Teknik og Miljø.

Embedsmænd hos Skive Kommune gav politikerne i udvalget tre muligheder: Fældning af de nuværende træer og plantning af nye. Den løsning vil betyde, der går 15-20 år, inden alléen igen opleves som en allé. Fældning af nogle af træerne, så de sundeste bliver stående, og altså ingen ændring, som blev den løsning, politikerne valgte.

- Vi har fået oplyst, at det er få beboere i Egerishave, som er berørt af skygger på grund af træerne. Langt flere har glæde af den flotte allé, alléen er. Derfor ønsker vi alléen bevaret, som den er, siger Anders Bøge (SF), næstformand i Udvalget for Teknik og Miljø.

Skive Kommune beskærer træerne langs Borgmester Woldhardt Madsens Allé en gang om året samt efter storme for at forebygge, at grene falder ned.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland