Gå til hovedindhold
Lokalt

Udvalg vil have regnet på mulig besparelse ved at sløjfe uformelle pauser

25-08-2020 KL. 17:12
Empty

Foto: Lars Rasborg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommunes økonomiudvalg har bedt embedsmænd om at beregne den mulige besparelse ved at annullere ikke-overenskomstaftalte pauser på Skive Kommunes arbejdspladser.

En analyse viser, at medarbejdere på Skive Kommunes arbejdspladser har forskellige vilkår, når det gælder om at holde korte pauser uden om de pauser, de kan holde som følge af overenskomster.

Økonomiudvalget så på analysen i tirsdags. Den vil sammen med beregning af økonomi blive taget op, når Skive Byråd snart skal lægge budget for Skive Kommune næste år.

- Vi skal have fundet ud af, om der er noget at arbejde videre med, siger Preben Andersen (DF).

Dansk Folkeparti tog under Skive Byråds budgetforhandlinger sidste år initiativ til at få set ikke ikke-aftalte pauser i Skive Kommune. Alle partier i byrådet støttede forslaget om analysen.

- Undersøgelsen viser, at andre kommuner ikke har lavet lignende analyse. Jeg tror, det kan blive svært at beregne besparelses-potentialet i at skære uformelle pauser væk, siger Peder Christensen (S).

- Analysen siger også, at mange knapt har tid til at holde deres overenskomstaftalte pauser. Der er forskal fra fag til fag, når det gælder pauser. Det er meget svært at sammenligne arbejdsvilkårene for folk, der arbejder inden for forskellige områder såsom pleje, undervisning, administration og det tekniske område. På de fleste arbejdspladser har medarbejdere korte, uformelle pauser, som også kan have en væsentlig funktion i forhold til deres arbejde. Jeg har respekt for, at de enkelte arbejdspladser kan finde ud af at få det til at fungere på den bedste måde, siger Anders Bøge (SF).

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland