Gå til hovedindhold
Lokalt

Udvalgsformand: »Det vil være katastrofalt at undvære vandpark«

24-08-2019 KL. 10:56
Empty

Arkivfotos

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Goska Rasmussen har som glyngørebo selv set, hvordan vandparken fungerer som fluepapir for turister, når der er sommervejr over landsbyen. Hun har selv set, hvad det har givet af ekstra liv i den yderste del af kommunen.

Men det er ikke som glyngørebo, hun nu går ind i sagen om den nedslidte vandlegeplads, men som formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Skive Kommune.

- Jeg ville gå lige så meget ind i det, hvis det havde været en vandpark i Skive, siger Goska Rasmussen, som har det politiske ansvar for kommunens turisme.

Hun kontaktede allerede torsdag vandparkens initiativtager Lotte Bodilsen og bad hende om et møde, hvor Lotte Bodilsen skal redegøre for, hvad der er brug for af penge for at få vandparken på vandet igen næste år. Dens nuværende forfatning betyder, at dens liv på vandet ellers vil slutte på søndag.

- Det vil være katastrofalt, hvis vi skal undvære vandparken. Ikke kun for Glyngøre, men for hele Skive Kommune, når vi ser på, hvad den har gjort for turismen, og antallet af turister ser bare ud til at stige hvert år. Hvis vandparken ikke er der næste år, vil der være rigtig mange skuffede mennesker, der har taget turen til Glyngøre for at prøve den. Jeg har set randen af biler, der holder ved havnen sommeren igennem, og det er ikke Glyngøre-folk, der kører ned til havnen, det er folk udefra. Det er så stort et trækplaster, og med den promovering, Skive Kommune har af den vandpark, så ville det ikke være meget at bruge for eksempel 100.000 kroner på at udskifte nogle elementer i den. Vi kan ikke lade den vandpark gå fra os, for den har stor reklameværdi for Skive Kommune. Derudover lægger de turister, der kommer, også penge i brugsen, i pizzeriaet hos Kjøwenhavner Kokken og i det hele taget hos vores erhvervsdrivende, som betaler skat til kommunen, så det beløb vil komme flere gange tilbage til kommunen, mener Goska Rasmussen.

Hun mener, at Skive Kommune for meget få kroner i støtte har fået et stort aktiv i kommunen.

- Og jeg ved, at Lotte Bodilsen har arbejdet med den her vandpark i to år på frivillig basis, inden den blev til noget, og siden hen er der blevet 2-300 frivillige arbejdstimer i den - hvis det kan gøre det. Der bliver brugt rigtig mange timer hvert år for at få den ud på vandet, og hele sæsonen igennem skal der være nogle, der tjekker op på den. Der er dykkere nede og se til den under vandet, og så er der en hel masse mennesker i gang igen, når den skal tages ned og renses og pakkes væk. Der er simpelthen så mange frivillige timer i det, og der er opbygget en hel stab af frivillige, som bruger utallige timer på at tage sig af den, siger Goska Rasmussen.

Hun medgiver, at det kan diskutere om det er drift eller anlæg, når man skifter de nedslidte elementer ud.

- Hvad er drift, og hvad er ikke drift. Er det drift eller nyanskaffelse, når man skifter nogle af elementerne ud. Det kan man diskutere. Men nu skal Lotte Bodilsen først og fremmest komme med nogle tal på, hvad det koster, siger Goska Rasmussen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland