Gå til hovedindhold
Lokalt

Udvalgsformand efter afgørelse i Mikkel-sagen: »Vigtigt, at borgerne får det, de har ret til«

04-02-2019 KL. 14:00
Empty

Fotomontage: Peter Andersen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Det er vigtigt, at borgerne får de ting, de har ret til, og det er vigtigt, at vi overholder de regler, vi er underlagt som kommune.

Sådan siger sundheds- og socialudvalgsformand i Skive Kommune, Niels Ole D. Nielsen (S) i kølvandet på Ankestyrelsens afgørelse, som omstøder kommunens afgørelse i Mikkel Hansens BPA-sag.

Skive Kommune ville fratage spastiker Mikkel Hansen hans ordning med borgerstyret personlig assistance 40 timer om ugen, men den går ikke:

»Du har fortsat ret til borgerstyret personlig assistance«, skriver Ankestyrelsen i sin afgørelse til Mikkel Hansen.

Niels Ole D. Nielsen slår fast, at Skive Kommune ikke har som mål at gå til kanten i sager, men at målet derimod må være, at kommunen er korrekt i sin sagsbehandling fra starten, så man undgår, at der kommer sager i Ankestyrelsen, hvor det viser sig, at borgeren har ret.

Men som politiker og udvalgsformand kan han ikke garantere, at der ikke også fremover vil være sager, hvor kommunen er nået frem til én afgørelse og Ankestyrelsen en anden.

- Der vil altid være gråzoner, hvor kommunen er i tvivl, siger Niels Ole D. Nielsen og slår fast, at kommunen har et ansvar for, at midlerne anvendes korrekt.

Senere i denne uge er der ordinært møde i sundheds- og socialudvalget.

- Jeg tænker selvfølgelig, at når vi nu mødes senere i den her uge, skal vi have en redegørelse, siger Niels Ole D. Nielsen, der ikke kan udtale sig konkret om Mikkel Hansens sag, men udtaler sig generelt.

- Hvis en borger som Mikkel Hansen ikke havde klaget over kommunens afgørelse i Ankestyrelsen, så havde borgeren i dag stået uden sin BPA-ordning, som han ellers er berettiget til. Hvad tænker du om det?

- Jeg synes, at det er vigtigt, at borgerne får dét, som tilkommer dem. Men der vil også være tilfælde, hvor det ikke tilkommer dem. Det er vigtigt, at midlerne kommer til dem, som midlerne er tiltænkt. Det er ikke altid så lige til, svarer Niels Ole D. Nielsen.

Det har ikke været muligt at træffe socialchef Heidi Becker-Rasmussen for en kommentar inden deadline.

I Skive Folkeblad 29. januar erkendte hun, at Skive Kommune generelt ikke har været god nok til at administrere BPA-ordningen, og det arbejder man på at få rettet op på.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland