Gå til hovedindhold
Lokalt

Udvidelse tæt på campingplads: Borgere frygter kæmpe landbrug

21-09-2018 KL. 13:23
Empty

Det er gården her ved Furvej, ejeren ønsker at udvide med en ny stald og to gyllebeholdere, som ønskes bygget til højre for træerne ved stuehuset. Foto: Lars Rasborg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Borgere, der bor langs Furvej i Skives nordlige udkant, frygter, at de får et kæmpelandbrug i nærheden.

En gårdejer har søgt Skive Kommune om tilladelse til at udvide et landbrug med en knap 4000 kvadratameter stor stald til kvæg, store gyllebeholdere og en møddingsplads.

Beboere forudser store gener af landbruget. Af Skive Kommunes kommuneplan fremgår, at Skive Byråd har udpeget området som en mulighed, når det gælder om at skaffe nye, attraktive byggegrunde til boliger. Skive Fjord Camping arbejder også med en plan om at udvide campingpladsen.

Skive Kommune skal lave en miljøgodkendelse, hvis landbruget skal udvides. En høring om sådan en udløber i næste uge.

Skive Folkeblad har fået aktindsigt i Skive Fjord Campings indsigelse.

Ejer af Skive Fjord Camping Søren Hauschildt peger i sin indsigelse på, det pågældende landbrug kun ligger 550 meter fra campingpladsen og 800 meter fra boliger på Nøddevej og 900 meter fra boliger på Petuniavej.

»Ønsket om opførelse af en så massiv kvægproduktion med så store lugtgener, støjgener, øget trafik, øget miljøbelastning er direkte skadelig for en turistvirksomhed som Skive Fjord Camping,« skriver Søren Hauschildt.

Han forudser gener fra fluer, lugt, støj og trafik, hvis udvidelsen bliver gennemført.

»Der er i forvejen alt for meget tung trafik på Furvej, forbi Resen Skole og igennem resten af Resen«, skriver Søren Hauschildt.

Han opfordrer Skive kommune til sammen med ejeren at finde en langt mere optimal beliggenhed til de ansøgte faciliteter.

»Det vil sige langt væk fra byzonen og turismevirksomheder, som bidrager væsentligt til den lokale økonomi. Derved undgår vi, at et ønske om større drift ikke skader andres økonomi med en negativ effekt på mange millioner kroner. Boligerne i Resen vil samlet set falde mange millioner i værdi, og Skive Fjord Camping vil også falde mange millioner i værdi, da en fejlplacering af den type virksomhed er direkte skadelig for turismen og boligværdierne i nærmiljøet. Skive kommune har efter sigende på sigt planer om attraktive boligområder på markerne nord for Resen. Mon ikke det attraktive ved de planlagte boligområder forsvinder med en så voldsom kvægproduktion tæt på, spørger Søren Hauschildt i sin mail til Skive Kommune.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland