Debat

Udvikling

Abonnenter på Skive Folkeblad og måske også andre har i den forgangne uge fået en uddannelses avis i deres postkasse. Et omfattende reklameværk fra samtlige uddannelsesinstitutioner i Herning. Herning er altså på »hugst« i bla. Skive for at tiltrække studerende til deres skoler. Det er der jo for så vidt ikke noget galt i, det er vel ikke mere end at studerende kunne få oplyst ved henvendelse til en studierådgiver.

Det jeg savner er noget lignende eller bare noget mere end det nuværende, fra vores egen side. Vi har fine skoler i Skive på mange niveauer, men det er lidt som om at man har en forestilling om at, når man blot har et uddannelsessted, så skal de studerende nok komme af sig selv. Prøv at starte en forretning og undlad at reklamere… det giver ikke så mange kunder i butikken, som hvis man gjorde, det er vist ganske forståeligt.

Det gælder i mange sammenhænge i Skive Kommune. Man får ikke budskabet om at man kan tilbyde noget, ud over disken! Lad os reklamere for vores skoler, vores kyster og havne, vores virksomheder og teknologier, vores natur, vores handelsliv, fritidsliv osv. osv. Vi skal være proaktive i vores egns udvikling ikke bare aktive.

Vil man udvikling på alle områder, kræver det at man kan tiltrække mennesker, virksomheder og ressourcer. Meget lidt kommer af sig selv.

Venlig hilsen

Peter Søndergaard (K),

Annettevej 6,

7800 Skive