Gå til hovedindhold
Lokalt

Udvisning af »Kvinden med den tunge kuffert«

20-12-2018 KL. 15:44
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den 61-årig kvindelige seriebedrager, Marie Madeleine Steen, fra Norge straffes af Retten i Lyngby med fængsel i et år og seks måneder for 22 nye bedragerier begået i Danmark i årene fra 2014 til 2018.

Der faldt dom i sagen torsdag eftermiddag.

Et af de 22 bedragerier foregik under et besøg på refugiet Ørslev Kloster i januar 2016, og det er 11. gang, den norske kvinde bliver dømt for bedrageri.

Ifølge Ekstra Bladet blev Marie Madeleine Steen dømt til to et halvt års fængsel i maj 2017. Siden blev hun prøveløsladt, og det er i den periode, de nyeste bedrag har fundet sted.

Marie Madeleine Steen, der også går under navnet »Kvinden med den tunge kuffert« efter en meget rost podcast, boede på i otte dage i januar 2016.

Da hun smuttede fra regningen lød den på op mod 4000 kroner.

Selv om den norske kvinde ret hurtigt tilstod forholdet, skulle klosterforvalter Janne Fruergaard Keyes alligevel vidne, da sagerne indgår i en samlet enhed.

- Det er en noget kortere dom end den, anklageren havde ønsket, og jeg kunne godt ønske, at hun kunne få anden hjælp end blot at havne bag tremmer. Det er et trist tilfælde, men det er også rigtig, rigtig trist for de mange ofre, hun efterlader i kølvandet, siger Janne Fruergaard Keyes.

Samtidig glæder hun sig over, at sagen med dommen er slut for hende selv og Ørslev Kloster.

- Det er dejligt, at det er slut. Jeg har aldrig før været i en retssal, og jeg har da frygtet det i de tæt på tre år, der er gået. Men jeg kan alligevel ikke lade være med at ønske, at der kunne gøres noget mere effektivt for at standse kvinden. Det skulle ikke undre mig, hvis hun fortsætter, siger Janne Fruergaard Keyes.

Straffens længde skyldes dog også, at Marie Madeleine Steen bar rundt på en betinget fængselsstraf fra Norge. Den udløses med torsdagens dom.

Samtidig udvises Marie Madeleine Steen af Danmark med et indrejseforbud i 12 år.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland