Gå til hovedindhold
Lokalt

Udvisningssag: Advokat bekymret over meldinger fra Udlændingenævnet

22-02-2019 KL. 07:21
Empty

51-årige Bettina Montenegro og 16-årige Sofia Montenegro står til at blive udvist af Danmark. Nu kæmper de for ikke at blive sendt hjem til Brasilien senest den 2. juni. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er ikke verdens bedste mavefornemmelse, advokat Helle Thomsen fra Advokatkompagniet sidder med i øjeblikket.

Helle Thomsen er advokat for udvisningsdømte Bettina Montenegro og hendes datter, Sofia.

Årsagen til bekymringen er, at Udlændingenævnet i flere tilfælde har afvist anmodninger fra Helle Thomsen.

- Jeg har søgt om at få sagen behandlet på mundtlig nævn i Udlændingenævnet, idet jeg mener, at det er relevant, at når man skal tage stilling til, om det vil være særligt belastende med en inddragelse af opholdstilladelse, at man får et reelt indtryk af de pågældende personers integration i landet. Her ville det være relevant blandt andet at møde Sofia, da det vil give dem et indtryk af, hvor dansk Sofia er. Anmodningen er blevet afvist, og jeg mener, at den manglende mundtlige behandling ikke giver dem et fuldstændigt grundlag for at kunne bedømme sagen, siger Helle Thomsen.

Helle Thomsen har også søgt om at få Udlændingenævnet til at sammenligne Sofia Montenegros udvisningsdom med tidligere sager.

Men heller ikke den anmodning vil nævnet imødekomme.

- Jeg har fået at vide, at Udlændingenævnet ikke har de nødvendige oplysninger for at kunne sammenligne sagen med tidligere sager, hvor opholdstilladelse er blevet opretholdt. Det mener jeg ikke er tilfældet, og det er sædvanligt, at man henviser til trykte og utrykte afgørelser, som der kan lægges vægt på, uden det betyder, at man skal have fuld adgang til de tidligere sager, siger Helle Thomsen.

Bettina og Sofia Montenegro blev udvist i maj sidste år, men valgte at anke sagen.

Problemet for familien er bl.a. en lovændring fra 2017, som betød, at reglerne for permanent opholdstilladelse blev ændret, og som bevirkede, at man skulle have opholdt sig længere i landet for at kunne få permanent opholdstilladelse. Loven gælder med tilbagevirkende kraft. Den går ud på, at man skal have boet i landet i otte år for at kunne få permanent opholdstilladelse og dermed have ret til at blive boende i landet, uanset om man bliver skilt.

Der skulle have været faldet dom i ankesagen i januar, men nu lyder meldingen, at den endelige afgørelse ligger klar i april.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland