Ritzau Sport

Uefa-præsident vil se fremad efter engelsk exit fra udbryderliga

Uefa-præsident Aleksander Ceferin er klar til at byde Tottenham, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City og Liverpool tilbage i varmen, efter at holdene har trukket sig fra Super League.

Det siger han natten til onsdag dansk tid.

Nyheden blev tirsdag bekræftet af alle klubberne på deres hjemmesider.

Dermed kan den planlagte udbryderliga være lagt i graven, inden projektet overhovedet er kommet fra land. Og det glæder ikke overraskende Uefas præsident.

- De er tilbage i folden nu, og jeg ved, at de har en masse at tilbyde. Ikke bare til vores turneringer, men til hele det europæiske spil.

- Det vigtigste er nu, at vi kommer videre og genopbygger det fællesskab, som spillet havde før alt dette, og at vi sammen bevæger os fremad, siger Aleksander Ceferin.

Uefa har lige fra begyndelsen rettet skarp kritik af hele projektet og truet med omfattende sanktioner, hvis de deltagende klubber gik videre med planerne.

Projektet med Super League blev annonceret natten til mandag dansk tid af 12 af Europas største klubber.

Her lød det, at man ville stifte en eksklusiv udbryderturnering med 20 hold, hvoraf de 15 skulle være medstiftere og garanteret en plads i turneringen år efter år.

Forslaget om en udbryderturnering, der samtidig skulle være enden på holdenes deltagelse i Champions League, har siden mødt sønderlemmende kritik fra fans, tv-stationer, fodboldeksperter og andre klubber.

/ritzau/Reuters

Her ses Aleksander Ceferin under et pressemøde tirsdag i Schweiz.