Gå til hovedindhold
Debat

Uligheden vokser i Skive

11-02-2019 KL. 11:18
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Af Anders Bøge,

kandidat til

Folketinget (SF)

Kühls Alle 22,

7800 Skive

 

og

 

Thue Grum-Schwensen

kandidat til

Europa-parlamentet (SF)

Kærgårdsvej 31, Rødding

7860 Spøttrup

 

Onsdag offentliggjorde Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) en rapport om uligheden i Danmark. Desværre er resultatet entydigt.

Uligheden vokser. I Danmark og i Skive.

I Skive ejer de 100 rigeste det samme som de 16.540, der ejer mindst.

I de seneste 10 år har den rigeste tiendedel i Skive Kommune fået 8,3 procent flere penge mellem hænderne - mens den fattigste tiendedel i kommunen har en uændret indkomst.

Det er ikke sikkert, det er helt de samme mennesker, men forskellen på de rigeste og de fattigste er altså vokset. Dermed er uligheden blevet større.

En stigende ulighed øger skellene i samfundet, og det er urimeligt, at de fattigste reelt kommer til at betale prisen.

Desuden kan det blive sværere at løse store samfundsproblemer. Den globale klimakrise kræver indsatser, som betyder, at vi alle kommer til at betale i et eller andet omfang.

Det er helt afgørende, at det sker på en fair og rimelig måde, hvor det ikke bare er de fattigste, som kommer til at betale. I værste fald vil det kunne blive svært at gennemføre nødvendige tiltag, hvis de ikke er fair og socialt rimelige. Protesterne fra de såkaldte »gule veste« i Frankrig er et eksempel på, hvor galt det kan gå.

Det er vigtigt at bekæmpe den stigende sociale ulighed. Lokalt, nationalt og internationalt.

Danmark skal hænge sammen. Europa skal hænge sammen. Stigende social ulighed kan føre til konflikter og mangel på sammenhæng. I stedet for skattelettelser til de rigeste skal vi af med kontanthjælpsloftet, indføre en formueskat på formuer over 5 millioner kroner og lave en topskat på aktieindkomster.

Desuden skal EU’s regionalfond aktivt bruges i kampen mod geografisk ulighed også i Danmark. Bare for at nævne et par eksempler på noget af det, der bør gøres.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland