Gå til hovedindhold
Debat

Ulovlig færdsel tilsat vold

14-09-2018 KL. 11:19
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det fremgår af Skive Folkeblads reportage og af kommentarer på avisens Facebook-side, at jeg som ældre dame nok skulle afholde mig fra at agere politimyndighed. Den løftede pegefinger bliver ledsaget af skældsord omkring min offentlige fremtræden.

Fred være med det. Men i stedet for en noget uklar dækning af begivenhederne og sære kommentarer, så er her min glasklare version af den skinbarlige sandhed.

Det drejer sig om en lokal traktortransport, hvor føreren var en mand, der ikke har kørekort. Han kørte uforsvarligt, uden bagklap med en meget tung last bestående af betonklodser, der med den kørsel kunne falde af og forårsage skade i betydeligt omfang.

Det, syntes jeg, var for meget. Over to gange greb jeg ind og forklarede, at jeg følte mig personligt truet ved den slags kørsel, at jeg var urolig for andre sagesløse, cyklister og børn, der ville kunne komme til skade. Og med en fører af køretøjet, der ikke havde kørekort.

Jeg fik så én på skrinet, ikke på brillen, men på siden af hovedet og skulderen. Og jeg fik frataget min bilnøgle og min telefon. At de lokale, som iagttog begivenhederne, ikke greb ind eller ville hjælpe, taler for sig selv.

Jeg politianmeldte selvfølgelig både den ulovlige kørsel og voldsaffæren. Politiet har sendt mig til læge for at kunne dokumentere mine fysiske skaders omfang. Og de har bedt mig hyre en advokat, hvad jeg har gjort.

De observerende tilskuere skal så formentlig indkaldes som vidner, og det bliver interessant at høre, om de skulle kunne finde på at aflægge forklaringer, der strider mod de lægelige observationer. Når man påpeger, at jeg ikke skal optræde som politibetjent, så er det da rigtigt. Men jeg er i min soleklare ret, har faktisk pligt til, at gribe ind, når der begås livsfarlige lovovertrædelser.

Det er ubehageligt lokalt at skulle udsættes for den slags samt at modtage voldstrusler i samme anledning.

Hold kæft og vær smuk, som det hedder i en bog. Det vil jeg end ikke drømme om.

De meget hjælpsomme politibetjente, som blev sendt ud for at redde mig ud af suppedasen, fortalte, at de var en del af en underbemanding, som var forårsaget af besparelser, hvorfor de først kom et par timer efter anmeldelsen. De skal have tak for deres indsats i en presset situation.

Til gengæld måtte jeg affinde mig med en arrogant og uhøflig kontornusser, som smed røret på, da jeg ved anmeldelsen til politiets Holstebro-afdeling, bad om hans navn, mens han udspyede uhøfligheder.

Skulle jeg tage en efteruddannelse som politibetjent, ville jeg sigte mod at blive den hjælpsomme og forstående type og bestræbe mig på ikke at forfalde til nedladende skrankepaveri.

Grethe Breum,

Åbakken 4,

7860 Spøttrup

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland