Gå til hovedindhold
Lokalt

Umuligt at få en forklaring: 39-årig fængslet tre døgn for tiggeri

06-12-2017 KL. 13:51
Empty

Arkivfoto: Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Retten i Viborg besluttede onsdag ved middagstid at varetægtsfængsle en 39-årig mand fra Moldova i tre døgn - eller tre gange 24 timer - ford han havde tigget på Frederiksgade i Skive.

- Vil vil gerne have en straksdom på 14 dages fængsel og efterfølgende udvisning, men da det i praksis var umuligt at få en forklaring fra manden i retten, har vi fået tre gange 24 timer til efterforskning.

Politiet har papirer på den 39-årige mand, men skal forsøge at finde ud af, om han faktisk er både blind og døv, som han selv påstår.

Derfor er de tre gange 24 timers fængsling en tid, der skal bruges af politiet til efterforskning. Efter de tre døgn er det stadigt muligt at den 39-årige får en straks-dom.

Efter problemer med tiggeri i København, som nogle borgere følte utryghed ved, er der kommet nye og strengere straffe for ulovligt tiggeri (betleri). Det er efter de regler, politiet og anklagemyndigheden gerne vil have den 39-årige dømt.

I fjor var del udlændinge, der også i Skive og omegn, blev anholdt for ulovligt tiggeri, men siden har der været mere stille.

- Den 39-årige er faktisk den første i hele Midt- og Vestjyllands Politikreds efter, at de nye og strengere regler trådte i kraft, oplyser Lars Mikkelsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland