Gå til hovedindhold
Lokalt

Undersøgelser af alvorlige sygdomme trækkes ud af sundhedshus

19-09-2020 KL. 12:21
Empty

Der er nu sikkert, at Region Midtjylland igen trækker aktiviteter ud af sundhedshuset her i Skive. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Undersøgelser og behandling af alvorlige sygdomme i lunderne, især kræft, bliver flyttet fra sundhedshuset i Skive til sygehuset i Viborg ved udgangen af november.

Det ligger nu fast, efter Region Midtjyllands forretningsudvalg i denne uge enstemmigt godkendte det efter debat i august og september. I næste uge godkender regionsrådet det.

Dermed mister lungeklinikken i Skive omkring 1.750 af knap 7.000 konsultationer pr. år i Skive.

Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) beklager. Han peger på, at Region Midtjylland med beslutningen om at flytte de specialiserede konsultationer i Skive for anden gang i løbet af godt et års tid reducerer regionens aktiviteter i sundhedshuset i Skive.

- Jeg synes, at Region Midtjylland i det mindste kunne undersøge, om det kan lade sig gøre at fastholde, at borgere fra Skiveegnen, som har alvorlige lungesygdomme, kan fortsætte med at bruge lungeklinikken i Skive. Det gør jeg ikke mindst i lyset af, at patienter er meget tilfredse med den behandling, de får i Skive. Jeg må tage til efterretning, at dét ønsker Regin Midtjylland altså ikke. Jeg ser med spænding frem til, hvad Region Midtjylland har af forslag til nye aktiviteter i Sundhedshuset i Skive, efter regionen nu igen reducerer regionens aktiviteter i sundhedshuset, siger Peder Christian Kirkegaard.

Han glæder sig over, at Anders Kühnau, formand for Region Midtjyllands regionsråd, har fremhævet sundhedshuset i Skive som et godt eksempel på, hvordan et sundhedshus, som en kommune og en region er fælles om, kommer til at fungere meget fint.

Henrik Gottlieb Hansen (S), formand for region Midtjyllands hospitalsudvalg, forudser også flere regionale aktiviteter i Sundhedshuset i Skive.

- Vi arbejder på at styrke sundhedshusene i regionen. De ting, man med fordel kan lave tæt på patienterne, skal vi lave tæt på patienterne, siger han.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland