Gå til hovedindhold
Sport

Ung angriber med »veludviklet målnæse« klar til at trække i SIK-trøjen

04-08-2020 KL. 12:00
Empty

Oliver Haurits (nummer 14 i grønt) i aktion for Næstved tidligere i år mod Fremad Amager.
Foto: Rune Mathiesen/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mandag kunne Skive IK offentliggøre forsvarsspilleren Gustav Kjeldsen som ny mand i truppen, og tirsdag er det så tid til at præsentere en forstærkning til det forreste geled i klubben.

Skibonitterne har allerede sagt farvel til topscorer Sebastian Grønning, og derfor har det været højt på prioritetslisten at få nyt blod ind i angrebet.

Det er nu kommet i form af 19-årige Oliver Haurits, som skifter fra nedrykkerne Næstved Boldklub til SIK på en to-årig aftale.

I den netop overståede sæson nåede Haurits at komme i ilden 11 gange for Næstved i 1. division med to mål til følge.

Fodboldopvæksten har han dog ikke fået i det sydsjællandske. Den er nemlig foregået noget tættere på Skive. Oprindeligt er Oliver Haurits fra Viborg, hvor han spillede i sine ungdomsår, inden turen gik til Silkeborg.

I Søhøjlandet fik han i september et enligt indhop i Superligaen, inden han så i januar skiftede den tilværelse ud med Næstved fra 1. division.

- Han kom på en fuldtidsaftale i Næstved, men det levede ikke op til, hvad man regnede med, og derfor er han blevet en mulighed for os nu, siger sportschef Rasmus Brandhof om den nye mand, der har flere U-landskampe på CV’et.

Derfor er det også et navn, SIK-sportschefen har kendt til længe, og anbefalinger har der heller ikke manglet. Blandt andet har den tidligere Skive-træner Michael Hansen haft Haurits under sine vinger i tiden i Silkeborg.

- Han er en af de spillere, som er umulig at få fat i for os i de unge år. Der er det de store klubber, som render med dem. Når de så ikke helt får spilletiden som seniorer, kommer vi så ind i billedet. Vi kender ham rigtig godt. Vores målmandstræner Stephen Lowe har været assistent for hans ungdomshold i Viborg, og vi har fået varme anbefalinger med fra Michael Hansen, forklarer Brandhof.

Sportschefen sætter også lidt ord på den nye mand, som tidligere har vist, at han ved, hvor målet står.

- Han er lidt en uortodoks angriber, som bare scorer mål og altid har gjort det. Han er hårdtarbejdende og er vel det man kan kalde mellem-størrelse. Han er ikke så stor som Grønning, men han er heller ikke en lille fyr. Han minder lidt om Jeppe Mogensen af statur, forklarer Brandhof.

Når Rasmus Brandhof taler om målfarligheden, viser tallene også, at der er noget om snakken.

18 mål i 18 kampe i U19-divisionen, 10 mål i 17 kampe i U19-ligaen og 18 mål i 24 kampe i Reserveligaen taler sit tydelige sprog om en veludviklet målnæse, som nu skal vise sit værd i den gule og blå uniform.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland