Lokalt

Ung chauffør vinder fornem pris: Celine er frontløber for andre lærlinge

- Hold da op!

24-årige Celine Sandholdt slog hænderne for munden, da formand for DI Midt Vest, Claus Arberg, fortalte, at den lokale afdeling af Dansk Industri havde valgt at kåre hende som årets lærling 2021, og hendes kolleger brød ud i klapsalver i lagerhallen hos Skive Fragt A/S.

De havde i nogle minutter lyttet til Claus Arberg, der fortalte lidt om, hvordan det har set ud for hans medlemsvirksomheder under corona-krisen.

Forinden havde de bare fået en seddel om, at de ikke skulle stikke af med lastbilerne fra morgenstunden, men lige afvente DI’s besøg.

Celine Sandholt vidste ikke, at hendes mor, far og lillebror stod inde på kontoret og ventede på, at Claus Arberg skulle komme til den del af talen, der var den faktiske årsag til hans besøg hos Skive Fragt denne morgen.

- Vi skal sikre os, at der er yngre kræfter til at tage over, når vi, som er lidt grå i toppen, går på pension. Derfor arbejder vi for, at der er flere unge, som vælger en erhvervsuddannelse. Og hvert år hylder vi de bedste i hele landet. Det er derfor, jeg er her i dag. Én gang om året beder vi vores næsten end 1.200 medlemmer her i Midt- og Vestjylland om at indstille deres bedste lærlinge. Så det er med stor glæde, at jeg kan fortælle, at årets lærling i Midt- og Vestjylland kommer her fra Skive Fragt, fortalter Claus Arberg.

Det var her Celine Sandholt begyndte at ane, hvad det hele handlede om. Alligevel blev hun overvældet, da han udnævnte hende.

Og der er rigtig mange gode grunde til, at Dansk Industri har valgt, at hun skal være årets lærling.

- Grunden til, at du modtager prisen er først og fremmest, at du er en dygtig chauffør. Men du er også en bemærkelsesværdig lærling. Du tager valg, som få andre unge kvinder gør. Det har du vist flere gange. Jeg ved, at inden du startede som lærling her hos Skive Fragt, aftjente du din værnepligt. Noget som kun få kvinder vælger. I 2020 udgjorde kvinderne kun 20 procent af samtlige værnepligtige, fortalte Claus Arberg.

- Du viste det også, da du søgte en læreplads her i firmaet. Skive Fragt har aldrig tidligere haft en kvindelig chaufførlærling, men de var ikke i tvivl om, at du skulle være den næste lærling. Faktisk har du klaret det så godt, at der allerede er lavet aftale med en ny lærling, som også er en kvinde. I DI glæder vi os over alle lærlingeaftaler der bliver indgået - men vi glæder os også over, at de traditionelle uddannelsesmønstre kan blive mere blandet. Du har med dit uddannelsesvalg været med til at bane vejen for andre kvinder og unge piger, som kan kigge bredt og i alle uddannelsesretninger til gavn for dem, firmaer og resten af samfundet.

- Du er en frontløber, som har gjort fordomme mod kvinder i transportbranchen til skamme, slog han fast.

Celine Sandholt fik dog ikke kun prisen på grund af sit køn.

- Vi har valgt at udnævne Celine D. Sandholt som Årets Lærling i Midt- og Vestjylland, fordi hun udviser en kæmpe faglig stolthed og hele tiden gør lidt ekstra for at udføre sine opgaver bedst muligt. Celine går åbent og ydmygt til opgaverne og viser stor vilje til at lære, men også vise ny veje, forklarede Claus Arberg.

Han havde også taget ros med fra kollegerne.

- Dine kolleger siger om dig, at du ikke er bange for at prøve nyt. Du går altid til opgaven med et smil. Du er altid klar til give dem en hjælpende hånd, og du er en god og ligeværdig spiller på holdet, sagde han

Celine Sandholt blev også fremhævet som den gode elev på Uddannelsescenter Holstebro med både engagement, der ligger ud over det strengt faglige, men også med gode resultater - blandt andet et 12-tal i den praktiske del af hendes svendeprøve, hvor hun undgik at gå i panik over en dybfrossen hænger, der på ingen måder ville samarbejde under prøven.

Også hendes mester og indehaver af Skive Fragt, Jesper Helt, havde rosende ord til hende. Og så havde han en hel særlig gave til hende.

- Hvis du gerne vil, så vil vi gerne have, at du fortsætter i firmaet, når din læretid er slut, sagde Jesper Helt og fik et bekræftende »ja tak« fra dagens midtpunkt.

Celine Sandholt føler sig godt tilpas, når hun sætter sig bag rattet i lastbilen. Og blandt sine mandlige kolleger har hun oplevet en stor åbenhed over at få en kvindelig lærling under deres vinger.  Foto: Steen Don
Det var en overrasket Celine Sandholt, der forleden morgen fik overrakt årets lærlingepris fra DI Midt Vest for øjnene af sine kolleger hos Skive Fragt.  Foto: Turit Skovborg