Gå til hovedindhold
Sport

Ung coloQuick-rytter sætter ny rekord på spansk bjerg

13-03-2019 KL. 08:39
Empty

coloQuick-teamet på toppen af Col du Rates - med den nye rekordholder forrest i grå trøje. Jacob Hindsgaul kørte stigningen på 13.00 minutter og slog Jonas Vingegaards rekord med to sekunder trods langt fra optimale forhold. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I den brede offentlighed er Jacob Hindsgaul bare en 18-årig dreng fra Middelfart. Men i cykelkredse skrev han sig tirsdag ind i historiebøgerne, da han satte ny rekord på bjerget Coll de Rates i Spanien i forbindelse med Team coloQuicks træningslejr. Og det uden, han nogensinde har kørt et løb som senior.

Uret viste 13.00, da Hindsgaul nåede toppen. Det var to sekunder hurtigere end den rekord, den daværende coloQuick-rytter Jonas Vingegaard satte i 2018. Det var dengang en næsten utrolig bedrift, for Coll de Rates er et bjerg, mange prof-ryttere tester forårsformen på. Og den tidligere rekord tilhørte superstjernen Tejay van Garderen fra USA.

Ifølge sportsdirektør Christian Andersen lå det ikke lige i kortene, at coloQuick skulle forsøge sig med et nyt attentatforsøg på det 6,5 kilometer lange bjerg med en gennemsnitlig stigning på fem procent. Men en test mandag ændrede billedet. Da kørte rytterne op alene, og Hindsgaul var oppe i tiden 13.30 - ifølge Andersen den hurtigste tid nogen rytter nogensinde har kørt stigningen på alene, og tiden var ydermere blandt de 3-4 hurtigste i alt.

- Vi havde egenlig planlagt en 20 minutters test på et andet bjerg, men så kom rytterne og spurgte, om de ikke nok måtte have lov at gå efter rekorden, fortæller Christian Andersen.

Det sagde han ja til - men betingelsen var, at rytterne selv skulle stå for al planlægning og lægge taktikken.

- Så det blev en gang teambuilding, og nu føler hele holdet, at de har vundet, siger den glade sportsdirektør.

coloQuick-teamet kørte af sted i samlet flok fra bunden, og så skiftedes rytterne til at tage føringen, inden de slog ud og rullede stille og roligt op. Til sidst sad Jacob Hindsgaul alene tilbage og kørte de sidste fem og et halvt minut alene.

- Og det var under konditioner, som ikke var optimale, for der var så meget modvind de sidste 500 meter, at han ikke kunne stå op på cyklen.

Modvinden passede Christian Andersen ganske fint, forklarer han.

- Jeg er glad for, at Jacob ikke slog rekorden med endnu mere. Hvis han havde slået den med 15 sekunder, havde det bare gjort det hele endnu mere vanvittigt ...

Jacob Hindsgaul er førsteårssenior og kom til coloQuick inden denne sæson. Og allerede nu har han altså vist, at der var perspektiv i at tilknytte ham.

- Jeg har ikke set det her niveau tidligere. Han har evnerne til at komme rigtig langt, siger Christian Andersen.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, han er en født Tour de France-rytter, men han er dansk mester i enkeltstart på sin årgang. Han vejer 66-67 kilo og er 190 centimeter høj, og det, han gjorde i går, hvor han kørte de sidste seks minutter med 7,27 watt pr. kilo kropsvægt, er sindssygt. Det er verdensklasse.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland