Gå til hovedindhold
Lokalt

Ung mænd i overtal: »Jeg har altid syntes, at der var for få kvinder i byen i Skive«

12-09-2018 KL. 14:21
Empty

Niels Kjær Sørensen har ikke de store krav til den rigtig kvinde. Men hun skal have en forståelse for landbruget, og så må der gerne være snak om andet end marker, korn og kreaturer. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Jeg har altid syntes, der var for få kvinder i byen i Skive, og antallet falder helt sikkert. Det kan man godt se og mærke generelt.

Sådan lyder det fra Niels Kjær Sørensen fra Nr. Søby, der er deltager i denne sæson af »Landmand søger kærlighed«, der begynder på TV 2 i aften.

Niels Kjær Sørensens udtalelse kommer på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at Skive Kommune er blandt de kommuner i landet, hvor flest unge mænd mellem 20 og 29 år bliver tilbage, mens de unge kvinder i samme alder søger mod de større byer.

- Mange fra min årgang i folkeskolen er flyttet til de store byer for at uddanne sig og være unge et stykke tid. Det er jo der, det sker, siger Niels Kjær Sørensen til TV 2.

Han tror dog på, at flere vil flytte tilbage, når de fylder 30.

Ifølge Danmarks Statistik er der 28,43 procent flere mænd end kvinder mellem 20 og 29 år i Skive Kommune.

I konkrete tal er der 2706 mænd og 2107 kvinder.

Dermed er forskellen på unge mænd og kvinder i Skive Kommune den femtestørste i hele Danmark.

Mangler kvinde-uddannelser

Og den udvikling bekymrer Knud Bjerre fra Skive-Listen.

- Det er bestemt ikke en god udvikling, og det kan jo blive sådan, at de unge mænd ikke kan finde sig en mage i Skive, og så søger de udenbys for at finde en. Det kan betyde, at mændene trækker kvinder til kommunen, men det kan også være, at kvinderne trækker mændene væk, siger Knud Bjerre.

Ifølge Knud Bjerre kan udviklingen kun bremses, hvis det bliver attraktivt for de unge kvinder at bo i Skive Kommune.

- Vi mangler uddannelser til de unge kvinder. Men vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at det bliver så attraktivt som muligt at bo i Skive Kommune. Også for kvinderne, så fordelingen bliver mere lige, siger Knud Bjerre.

Tallene viser også, at der i syv ud af 10 kommuner er en klar overvægt af unge mænd, og at udviklingen går i retningen af endnu større forskelle.

I 69 af landets 98 kommuner er der mindst 10 procent flere mænd i 20’erne, end der er jævnaldrende kvinder. I 2013 var antallet af markant mandsdominerede kommuner 59.

I år 2008 var det 46.

På landsplan er der 4,42 procent flere mænd end kvinder i 20’erne.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland