Gå til hovedindhold
Ritzau Kriminalitet

Ung mand kendes skyldig i rovmord på to pensionister

07-06-2020 KL. 10:35
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

10 retsmøder. 50 vidner. Og tre dødsfald.

En helt usædvanlig sag er gennem de seneste tre måneder blevet udfoldet i Københavns Byret, hvor en 28-årig mand har været tiltalt for tre drab begået mod ældre borgere på Østerbro i København.

På baggrund af sagens vidneforklaringer, bevismateriale - og hvad der ellers er blevet fremlagt i retssal 41 i byretten - er et nævningeting kommet frem til, at den tiltalte skal kendes skyldig i to drab.

Han frifindes for et tredje drab.

Det oplyser retsformand Karsten Henriksen søndag formiddag.

Drabene blev begået i marts 2019. Ofrene boede i samme bebyggelse på Vangehusvej på Østerbro i København.

Det første formodede offer - 82-årige Eva Hoffmeister - døde i sin lejlighed 5. februar. Den 28-årige er ikke kendt skyldig i dette drab.

Til gengæld har han ifølge nævningetinget i Københavns Byret slået Peter Jensen Olsen og Inez Hasselblad ihjel.

80-årige Peter Jensen Olsen blev kvalt i sin lejlighed om morgenen den 2. marts. Og Inez Hasselblad på 81 år blev kvalt på et tidspunkt mellem den 7. marts om aftenen og den 8. marts ved middagstid.

Foruden drab kendes han skyldig i røveri af særlig grov beskaffenhed, da han frarøvede Inez Hasseblads betalingskort, som han misbrugte efter hendes død.

Han kendes skyldig i forsøg på røveri af særlig grov beskaffenhed i forbindelse med Peter Jensen Olsens død, hvor det ikke lykkedes ham at finde eller misbruge ofrets betalingskort.

Den tiltalte har gennem hele sagen nægtet sig skyldig i drab, men har erkendt at have misbrugt Inez Hasselblads og Eva Hoffmeisters betalingskort.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland