Gå til hovedindhold
Lokalt

Unge københavnere på ø-tur: Furboer traf 20 mulige tilflyttere

23-10-2017 KL. 06:12
Empty

»Træf Fur« er furboernes seneste offensiv for at få flere til at tage færgen over til Fur - for at blive. Foto: Thomas Johansen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

18 voksne og to børn fik mødt ganske mange furboer i weekenden og set en stor bid af øen. De deltog i en todagstur rundt på øen - den var et led i »Træf Fur«, som er furboernes nyeste »påfund« i bestræbelserne på at skaffe øen flere indbyggere.

Efter en årrække med faldende indbyggertal er tallet så småt begyndt at vende i år på grund af et voksende antal tilflyttere. Og det er den udvikling, furboerne forsøger at holde fast i. I dag bor der ca. 780 mennesker på øen.

- Vi arrangerer et »Træf Fur« igen til foråret. Men hvis ikke man kan vente så længe på at flytte hertil - så kan man altid kontakte mig, lyder det fra allestedsnærværende John Brinch Bertelsen, der både er formand for Fur Udviklingsråd, men også giver en hånd med hos KEFUR »Kreativt entreprenørskab på Fur«, som har arrangeret Træf Fur.

Med »Træf Fur« forsøger furboerne blandt andet at gøre opmærksom på de muligheder, der er for at drive egen virksomhed på Fur.

- Men det skal jo ikke forstås sådan, at vi helst ser, at tilflyttere starter virksomhed på øen. Vi er glade for alle, der vælger at flytte til Fur, understreger John Brinch Bertelsen.

Deltagerne i »Træf Fur« havde selv meldt sig til turen, og blandt de tilmeldte var forholdsvis mange med bopæl i København. Noget John Bertelsen ikke har svært ved at se en klar tendens i.

- Det er svært ikke at få det indtryk, at mange unge familier som begynder at få børn, gerne vil ud i et overskueligt lokalsamfund med et godt socialt liv, siger han.

Efter at have mødt en række af øens beboere og iværksættere blev deltagerne på turen til sidst selv bedt om at drømme lidt mere konkret om deres egne muligheder på øen.

- Og det kom de med rigtig mange spændende bud på, siger John Brinch Bertelsen, som nu skal modtage turdeltagernes evaluering, inden han kan begynde at få en anelse om, hvor mange af deltaggerne, der er kommet tættere på at flytte til Fur.

- Men grundlæggende har jeg en rigtig positiv opfattelse af arrangementet, og der var mange af deltagerne, som var oprigtigt begejstrede for. Nu skal de hjem og fordøje det hele, og så må vi se, siger John Bertelsen.

Projektet »Træf Fur« er i sin helhed sat til at vare to år og målet er i den periode, at 10 flytter til øen, og at halvdelen af dem har skabt en virksomhed på Fur.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland