Gå til hovedindhold
Debat

Urenset spildevand

04-06-2020 KL. 11:10
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Netop nu kan vi i medierne følge, hvordan vreden mod bl.a. Gentofte Kommune breder sig, fordi Gentofte og andre kommuner har for vane at udlede urenset spil-devand til Øresund, hvilket har fundet sted i årevis. At udlede urenset spildevand er ingenlunde en ny, beskidt uvane.

Når vi i »gamle dage« kunne begynde at fiske i Karup Å den 1. marts, så vadede vi ofte i en blanding af toiletpapir, hygiejnebind og præservativer langs åen. Forundringen var stor. Der var sket følgende: Storkommunen under ledelse af Stoholm havde etableret en pumpestation tæt på broen over åen vest for Vridsted. Kom der for store vandmængder, blev spildevandet ledt uden om pumperne for at beskytte motorerne. Skete det samtidig med, at åen var frosset til, løb vandet i åen og spildevandet op og ud over engarealerne. Når så åen igen kunne løbe i sit naturlige leje, var det, at ovennævnte uhumskheder blev efterladt på brinkerne. Heftige torden-skylle har også kunnet forårsage overløb ved pumperne.

Det er klart, at spildevandsmængden fra Gentofte m.v. er langt, langt større end spildevandsmængden fra Vridsted - men princippet er det samme. Og de utiltalende bestanddele er de samme. Det skal dog siges, at i Øresund bader man ofte - især her om sommeren. Vi badede ikke i Karup Å i marts og april måned. Men ubehagelighederne var de samme.

Med venlig hilsen

Ejvind Bitsch,

opvokset på Skive-egnen,

Hestehøje 18,

4400 Kalundborg

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland