Gå til hovedindhold
Lokalt

Utryghed i Halskov: Skambidt rådyr skaber ulvefrygt

12-02-2020 KL. 17:07
Empty

Hovedet på rådyret var blandt andet blevet spist. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fundet af et rådyr, der har fået bidt hovedet og andre dele af kroppen af, har nu skabt en decideret ulvefrygt blandt nogle beboere ved Halskov.

Det hovedløse og skambidte rådyr blev fundet kun 100 meter fra stuehuset hos Kristian Dam Kjær og familien.

- Det var voldsomt at finde sådan et rådyr, og det sætter da nogle tanker i gang - ikke mindst hos vores mindste drenge. Og jeg må da også indrømme, at jeg selv er lidt skeptisk over, at angrebet er sket så tæt på vores hus, siger Kristian Dam Kjær, der fortæller, at flere af naboerne også er bekymrede.

Resterne af rådyret har med garanti ikke ligget der længe, for dagen forinden havde børnene været forbi det samme sted, og der lå rådyret der ikke.

- Jeg har efterfølgende haft nogle bekendte til at kigge på rådyret, og der er enighed om, at det er en ulv, der har været på spil her, siger Kristian Dam Kjær.

For at få bekræftet sin mistanke tog Kristian Dam Kjær hurtigt kontakt til Skov- og Naturstyrelsen i håb om, at styrelsen ville gå ind i sagen.

Men ifølge ham var Skov- og Naturstyrelsen ikke interesseret i at lave en DNA-test i forhold til ulveangreb.

- De talte blot sagen ned, fordi de tydeligvis ikke ønsker at skabe frygt og lignende, men herhjemme er de to yngste drenge ganske utrygge, og det er da lidt bekymrende og skuffende, at man ikke tager ansvar og tager ulveproblematikken alvorligt, mener Kristian Dam Kjær.

Hos Naturstyrelsen Søhøjlandet har vildtkonsulent Steen Fjederholt set billederne af rådyret.

Han er ikke overbevist om, at det er en ulv, der har spist af rådyret.

- Ud fra billederne kan jeg ikke udelukke noget, men det manglende hoved og den forholdsvis lille mængde indvolde, der er blevet spist, tyder på, at det er en ræv, der har fået sig et måltid. For mig at se er der ikke blevet spist nok til, at det kan have været en ulv, siger Steen Fjederholt.

Han forstår godt, at nogle kan have en frygt for ulve, når der bliver fundet et angrebet dyr så tæt på. Men han og Skov- og Naturstyrelsen kan ikke gøre så meget ved det.

- Vi har tidligere besluttet, at vi ud fra et ressourcespørgsmål ikke DNA-tester for ulveangreb, når det er vildt, det drejer sig om. Det er lidt groft sagt en del af naturen, og så er det underordnet, om det er en ulv. Derimod lægger vi ressourcerne i de tilfælde, hvor en dyreholder har lidt skade, siger Steen Fjederholt, der understreger, at DNA-test er dyre at foretage, da de skal sendes til Tyskland.

Tilbage hos Kristian Dam Kjær er frygten ikke blevet mindre.

Han tænker nu over, når han går ud med skraldeposen om aftenen, og når han løber en tur, efter det er blevet mørkt.

- Vi er utrygge herhjemme, og jeg bliver noget skuffet over, at vores frygt bliver negligeret. Vi bor et sted med marker og eng, og det er et godt ulve-område, og så er det frustrerende, at der ikke må gøres noget, for jeg mener, at området er for lille til, at der skal gå ulve rundt, siger Kristian Dam Kjær.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland