Gå til hovedindhold
Lokalt

Utryghed på plejecenter: Ansatte ville have leder til at gå hjem

24-03-2020 KL. 19:14
Empty

Arkivfoto: Casper Jacobsen.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det skabte utryghed blandt de ansatte på Plejecenter Møllestien i Skive, at centrets leder, Anne Juhl, i sidste uge blev sendt på arbejde, selv om hun lørdagen forinden var kommet hjem fra en ferie i Spanien.

Det fortæller tillidsrepræsentant på Møllestien, Lene Skov.

- Flere ansatte var utrygge ved, at hun ikke var blevet testet og alligevel mødte på arbejde. Det var en frygt, der bredte sig, og som folk snakkede om, siger Lene Skov.

Frygten resulterede i, at Lene Skov blev kontaktet af en medarbejder, der tydeligt gav udtryk for, at det ikke var betryggende at arbejde tæt sammen med en leder, der lige var kommet hjem fra ferie.

På baggrund af henvendelsen kontaktede Lene Skov Anne Juhl.

- Jeg fortalte hende blandt andet, at man jo ikke behøver at have symptomer lige med det samme, hvis man er smittet. Anne Juhl gav udtryk for, at hun havde forståelse for medarbejdernes utryghed, men at hun var blevet beordret på arbejde af sin leder, Marianne Frost, siger Lene Skov.

Men det var ifølge Lene Skov ikke kun hende, der tog kontakt til Anne Juhl, efter hun mødte ind på arbejde.

Det blev også for meget for en medarbejder, at Anne Juhl holdt møder i små lokaler, hvor der deltog 10-15 personer.

- Anne Juhl vidste godt, hvordan holdningen til, at hun var mødt på arbejde, var på Møllestien, for der var en, der direkte gik hen til hende og sagde, at hun synes, det var uforsvarligt, at hun mødte ind, siger Lene Skov.

Efter tre dage på arbejde i sidste uge blev det besluttet, at Anne Juhl skulle arbejde hjemmefra. Og det gjorde hun så torsdag og fredag i sidste uge samt mandag i denne uge.

Og det gjorde hun, fordi Skive Kommune fredag morgen ændrede regler, efter Sundhedsstyrelsen var kommet med nye anbefalinger.

Skive Folkeblad har været i kontakt med både Anne Juhl og Marianne Frost, men ingen af dem vil udtale sig i sagen, og så er den endt hos Jan Lund-Andersen, der er direktør for kultur- og familieforvaltningen og talsmand for kommunens krisestab.

- Jeg er også bekendt med sagen fra Møllestien, men vi har hele tiden fulgt anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Og da lederen (Anne Juhl) kom hjem fra ferie, var anbefalingerne, at hun ikke behøvede at gå i karantæne. De anbefalinger blev i sidste uge ændret, og derfor er hun nu sendt hjem, siger Jan Lund-Andersen.

Hjælper det noget at sende hende hjem, når hun allerede har været på arbejde i tre dage, hvor hun i realiteten kunne have smittet både personale og beboere?

- Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og det er selvfølgelig uheldigt, at der er kommet forskellige anbefalinger, men svaret er, at vi retter os efter, hvad de øverste myndigheder melder ud, siger Jan Lund-Andersen.

På Plejecenter Møllestien fortæller Lene Skov, at der ikke har været henvendelser til hende, efter Anne Juhl blev sendt hjem.

- Mit indtryk er, at stemningen er lettet lidt. Jeg har i hvert fald ikke hørt andet, efter Anne Juhl blev sendt hjem for at arbejde, lyder det.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland