Gå til hovedindhold
Erhverv

Vækst kræver mere plads: Moland lejer trælast-haller

24-02-2018 KL. 08:51
Empty

Trælastbygningen tæt ved Karup Å og Sønder Centret er midlertidigt udlejet til Moland A/S. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Vi er inde i en kraftig vækstkurve, fordi det generelt går godt i byggeriet, og det smitter også af på Moland. Vi er vokset ud af vores bygninger på havnen, så vi har et kapacitetsproblem.

Det fortæller administrerende direktør Carsten Rønberg, Moland Byggevarer A/S, Strandvejen i Skive. Og det er baggrunden for, at virksomheden har lejet de gamle trælastbygninger på området ved Sønder Centret.

- Vi har et behov for lagerplads, som er større, end det, vi i øjeblikket har mulighed for at have på havnen, siger Carsten Rønberg.

Han understreger, at der er tale om en midlertidig lejeaftale. Og sammen med Molands ejer, Christian Østergaard, pointerer den administrerende direktør, at man intet ønske har om at lave aftaler, der kan forhindre en udvikling af en af Skives bys mange attraktive områder:

- Det er kun en midlertidig løsning, der er ikke tale om noget blivende. Det er meget vigtigt for os at få meldt det ud. Vi skal have fundet en blivende løsning som lagerkapacitet:

- Vi er på ingen måde ude på at blokere for Skives midtbys udvikling. Vi har bare lige et akut behov for at kunne få lidt ekstra lagerplads. Og trælastbygningen ligger tæt på vores bygninger på havnen, så derfor har vi entreret med udlejer, siger Carsten Rønberg.

Lejeaftalen giver Moland en øget lagerkapacitet på tæt ved 25 procent.

- Både Christian (Østergaard, red.) og jeg er fuldstændig enige om, at vi aldrig kunne drømme om at lave en disponering, der skulle bremse for en sund og god byudvikling i et så attraktivt område som ved åen. Vi har indgået en aftale, som er midlertidig. Vi ved endnu ikke, om det er et eller to år, vi bliver der. Enten skal vi have bygget til ved vores adresse på havnen. Eller også skal vi have fundet andre muligheder. Vi bremser bestemt ingenting, siger Carsten Rønberg.

Adspurgt, om »andre muligheder« kan betyde en flytning fra Skive, svarer Carsten Rønberg:

- Vi flytter ikke fra Skive. Vi skal bare have fundet ud af, om det er muligt på en eller anden måde at udvide de lagerfaciliteter, vi har på havnen. Eller om vi kan finde noget andet i nærheden af vores nuværende bopæl, hvor vi kan have nogle varer. For vi er inde i en vækst, der gør, at vi lige nu ikke har plads nok. Der er pænt gang i byggebranchen i Danmark og Sverige. Vi rider med på den bølge, og vi er inde i en fantastisk vækst.

tilfredsstillende resultat

Og muligvis bliver der brug for flere medarbejdere, siger direktøren.

- Lige nu har vi dem, som vi skal bruge. Vi lavede en fusion den 1. januar 2017, da vi fusionerede selskabet HBC A/S ind i Moland. Fusionen betød blandt andet, at vi fik nogle medarbejdere med over i Moland, fire personer. Så vi har sådan set en medarbejderstab, der er, hvor den skal være i forhold til vores budget og den vækstkurve, vi er inde i.

Om der er udsigt til et historisk årsresultat, der offentliggøres senere på året, siger Carsten Rønberg:

- Vi kommer ud med det, vi betegner som et tilfredsstillende resultat for 2017

Moland Byggevarer A/S beskæftiger cirka 60 medarbejdere.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland