Gå til hovedindhold
Lokalt

Valg-tog måske skyld i naturbrande

12-05-2019 KL. 20:14
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I løbet af søndagen har brandvæsen fra både Silkeborg og Skive været i gang med at slukke flere brande i skråninger langs banelegemet. Mandskab fra Skive har slukket tre brande på strækningen mellem Skive og syd for Højslev. Brandvæsenet i Silkeborg, Midtjysk Brand og Redning, Silkeborg Kommune, har været kaldt ud til slukning af en brand ved Sparkær.

Det fortæller Jan Christensen, indsatsleder i Skive, og Rasmus Klüver Jensen, indsatsleder fra Silkeborg.

Begge indsatsledere henviser til, at der i løbet af dagen har været kørsel med et damplokomotiv på strækningen. Og det kaster tanken mod folketingsmedlem og nu -kandidat for Venstre og fra Ans, Kristian Pihl Lorentzen. Begge indsatsledere indikerer, at brandene kan være opstået i forbindelse med kørslen. Både fra Silkeborg og Skive lyder det, at der ifølge indsatsledernes viden ikke er blevet kørt med andet anderledes køretøj langs jernbanelegemet i løbet af dagen, end det damplokomotiv, som Kristian Pihl Lorentzen har fået af sted på strækningen.

Skive Folkeblad har talt med Kristian Pihl Lorentzen, og han ærgrer sig over situationen. Han henviser til, at han inden kørslen naturligvis havde fået alle de tilladelser, som det var nødvendigt fra myndighederne.

- Jeg er selvfølgelig oprigtigt ked af det, hvis det er toget, som har gjort det. Jeg kan bare henholde mig til, at jeg har haft alle tilladelser i orden til at måtte køre med det tog. Det er ærgerligt, at der er sket det her, men jeg kan desværre ikke gøre noget ved. Måske er det damplokomotivet, som har været årsag til brandene, det er meget sandsynligt, og det er jeg selvfølgelig virkelig ked af, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Sammen med borgere og partikolleger har han ellers haft en god dag:

- Der har været over 3000 passagerer med på toget, herunder statsminister Lars Løkke og Søren Gade. Vi har haft en rigtig god dag, men jeg er oprigtigt ked af, at damplokomotivet kan have været årsag til brandene. Men jeg havde som sagt fået de nødvendige tilladelser, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland