Gå til hovedindhold
Debat

Valget

11-06-2019 KL. 13:15
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Efter at vælgerne har talt, så bliver det tydet som et rødt flertal og Mette Frederiksen står som vinder. Det røde flertal skyldes dog ikke Socialdemokratiets fremgang, men De Radikale og Socialistisk Folkepartis fordobling af mandater. R og SF vil med deres store fremgang stille krav til en S-regering.

Det forventer deres vælgere selvfølgelig også. SF og Rs krav går i hver sin retning, så det ser umiddelbart umuligt ud.

Vælgerne har også sendt et andet klart signal, de ønsker en videreførelse af en ansvarlig økonomisk politik, der øger råderummet. Det kan vi udlede af, at Venstre fik valgets største fremgang, desuden så fordoblede mit parti, De Konservative, også deres mandater.

Radikale vil også en ansvarlig økonomisk politik, det må vel betragtes som et klart vælgerønske, at den ansvarlige økonomiske politik, der giver øget råderum, skal fortsætte.

Socialdemokratiet har også meldt ud, at de vil føre en ansvarlig økonomisk politik, det er vel også derfor, de går efter en mindretalsregering, så de kan hente flertallet hos de gamle borgelige partier V, K og R.

Vil SF give deres støtte til dette? Eller vil de sammen med Enhedslisten kræve, at der deles penge ud til områder som i princippet er en prioriterings opgave i kommunerne.

Mette Frederiksen har også sagt, at hun vil videreføre en stram udlændingepolitik, da der både i befolkningen og i folketinget er et stort flertal for dette, flertallet skal man bøje sig for, hvis man respekterer demokratiet. Her har vælgerne også vist, hvad de mener om partier, der forsøger at få mærkesager igennem, som der reelt ikke er flertal for, det betyder, at dette valg var en klar sejr for demokratiet.

Skal jeg råde Mette Frederiksen, så skal hun søge opbakning til sin politik blandt de gamle borgelige partier hvortil også Radikale hører. Hendes fortrin er, at Socialdemokratiet trods alt er det største parti.

Lad demokratiet vinde.

Carl Eiler Carlsen,

Durupvej 33 B ,

Glyngøre

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland