Gå til hovedindhold
Sport

Vandmasser lukker lokale golfbaner: »Jeg har aldrig set noget lignende«

19-02-2020 KL. 06:18
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det voldsomme danske vejr har også fået skovlen under både Skive Golfklub og Harre Vig Golfklub, hvor banerne har været lukket i en uges tid.

- Det er vådt. Jeg har aldrig set noget lignende. Vi kan ikke engang køre med vores mandskabsvogn på den gamle side. På den nye side kan vi, men banen er lukket helt ned. Vi splitter det hele ad, hvis vi lukker spillerne ud. Det er ikke så meget dem, der går der hver dag, men onsdag har vi noget seniorgolf, hvor der kommer 50 på én gang, og så går det hele i stykker, siger ledende greenkeeper Max Palshøj.

I første omgang er banen lukket til og med fredag, men greenkeeperen gør sig ikke forhåbninger om, at han og kollegerne kan åbne i weekenden.

- Hvis vi kan få tørvejr, så sørger vi for, at der kan blive spillet. Men jeg tror desværre, at der går mere end en uge, lyder det fra Max Palshøj.

I forhold til banen kan han og de øvrige greenkeepere nemlig ikke gøre andet end at vente på bedre vejrtider, og derfor bliver der nu brugt energi på andre ting.

- Vi ordner maskinpark, hvor vi får lavet nogle ting på maskinerne, som vi måske har skubbet lidt. På banen er vi færdige med at beskære, men vi kan ikke få en traktor derud, så vi kan ikke få det samlet op, forklarer han.

Også i Harre Vig Golfklub har den store bane været lukket ned siden tirsdag i uge 7.

- Det er vådt, vådt, vådt, og vi har lukket ned til og med fredag i første omgang. Så må vi se, om der kommer mere vand. Heldigvis har vi en par-3-bane med seks huller, som ligger højt, så den har vi åben, lyder det fra chefgreenkeeper Vagn Kristensen.

Han holder især øje med vandstanden i Limfjorden, som har stor indflydelse på udviklingen i Harre Vig Golfklub.

- Det er bare at vente. Vi har jo dræn, men vi slås lidt med, at vandstanden i Limfjorden er høj. Vi har udløb fra vores anlæg til Limfjorden, og når vandet står så højt, kan vi ikke komme af med vandet. Det øjeblik, der er normal vandstand, så duer vores dræn også igen, er meldingen fra Vagn Kristensen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland