Gå til hovedindhold
Lokalt

Vandpark: »Vi har haft flere besøgende end vi nogensinde kunne forestille os«

27-08-2018 KL. 13:08
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Søndag var badesæsonen nærmest formelt ovre i Glyngøre, for her tog 32 frivillige Glyngøre-boer byens vandpark op.

Vandparkens 14 elementer blev trukket på land og renset for rurer og andet godt fra fjorden. Det skete med både skrabere og højtryksrensere, inden redskaberne blev pakket på paller og kørt til opbevaring i Jamo-huset.

Det blev til et helt dagsprojekt - kun med behørige kaffe- og frokostpauser i Glyngøre Sejlklub.

Den oprindelige initiativtager til at få en vandparken i Glyngøre, Lotte Bodilsen, ser tilfreds tilbage på den forgange bade- og legesæson.

- Vi har haft langt flere besøgende, end vi nogensinde kunne forestille os. Der har været dage, hvor både vandparken og stranden var sort af mennesker, og selvfølgelig har det gode vejr spillet positivt ind, men vi kan også tydeligt mærke, at det første år har givet ekko langt udenfor kommunens grænser. Folk er kommet langvejs fra, uanset om vejret var godt eller skidt. Baseret på tal fra booking af våddragter og redningsveste anslår vi, at et sted mellem 14-16.000 har besøgt vandparken i de 10 uger, vi har haft den ude i år. Derudover er der rigtig mange, som bare er kørt en tur til Glyngøre for at opleve aktiviteten på afstand. Især ældre mennesker har taget madkurven og kaffen med og nydt udsigten inde fra sejlklubbens borde og bænke. Men det bedste er selvfølgelig, at så mange børn og unge har haft glæde af den friske aktivitet i vores lille by, siger Lotte Bodilsen.

Fra i år var det sådan, at redningsveste og våddragter skulle bookes i brugsen, og det har ikke været dårligt for byens butik.

- Vi har haft fornøjelsen af at stå for logistikken med booking af våddragter og veste henover sommeren, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vandparken har givet en hel del ekstra besøgende i brugsen. Typisk er det familier, som både før og efter turen på vandparken skal ind og handle, og det kan helt klart mærkes på omsætningen. Jeg forestiller mig også, at de andre handlende i byen har mærket samme tendens, siger brugsuddeler Jesper Skovlund, der søndag også gav en hånd med, da vandparken skulle op igen.

Også i Glyngøre sejlklub mener man, at vandparken har sat sit præg.

- Vi har haft ret pæn fremgang i antallet af besøgende lystsejlere i år, og der er ingen tvivl om, at vandparken har en stor del af æren for det. Glyngøre Havn er blevet et meget populært udflugtsmål for sejlerne, som ofte bliver både to og tre dage ekstra, så jo, vi kan bestemt også mærke det i vores klub. Samtidig har det også givet lidt udfordringer med tilstrækkelig plads til parkering og med den daglige renovation i havnens område, men det tager vi med et smil, siger medlem af sejlklubbens bestyrelse, Mette Møller.

-ts

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland