Gå til hovedindhold
Ritzau Politik

Vanopslagh bliver ny leder af Liberal Alliance

09-06-2019 KL. 14:40

Alex Vanopslagh. Foto Niels Ahlmann Olsen / Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Alex Vanopslagh bliver ny politisk leder af Liberal Alliance i stedet for Anders Samuelsen.

Den 27-årige nyvalgte folketingspolitiker har fået de øvrige folketingsmedlemmers opbakning til at stå i spidsen for partiet. LA mistede ni mandater ved valget og nu er nede på fire.

- Jeg er glad, ydmyg og beæret over, at en enig folketingsgruppe har peget på mig som ny politisk leder.

- Vi har et stort arbejde foran os med at genoprette tilliden til Liberal Alliance. Vi skal tage fat på et nyt kapitel og genoptage den liberale værdikamp. Det arbejde glæder jeg mig til at være i spidsen for, siger Vanopslagh i pressemeddelelsen.

Alex Vanopslagh var i en årrække formand for Liberal Alliances Ungdom og er medlem af Københavns Borgerrepræsentation med bopæl i Vanløse.

Han er opvokset i Struer, er 27 år gammel og far til en søn på tre år.

Anders Samuelsen valgte at trække sig som formand for partiet dagen efter valget, hvor partiet gik fra en vælgertilslutning på 7,5 procent og til 2,3 procent.

Han pegede selv på Simon Emil Ammitzbøll-Bille som sin efterfølger, men økonomi- og indenrigsministeren afviste at være interesseret.

De to øvrige MF'er, Henrik Dahl og Ole Birk Olesen, meldte også hus forbi og pegede i stedet på Vanopslagh som den mest oplagte formandskandidat.

Folketingsgruppen konstituerer sig formelt først på tirsdag.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland