Sport

Vanvittige SIK: Storsejr i vigtigt bundbrag

Man kan ikke sige, Skive IK havde kniven for struben før lørdagens udekamp i Kolding. Blodet fossede nærmest ud, men der blev jokket en tommelfinger i halspulsåren med en fornemt og fuldt fortjent sejr på 4-2.

SIK skulle for alt i verden undgå at komme tidligt bagud som mod Fremad Amager og HB Køge, og det sikrede målmand Marcus Bobjerg, da han efter mindre end tre minutter dykkede flot ned og reddede et skud fra Jeppe Hansen. Det var en katastrofe afværget.

Næste opgave var så selv at komme i front, og det sørgede Thomas Santos for. Oplægget kom fra Thomas Dalgaard med en smørpasning ind i feltet, hvor Santos i tre omgange fik bolden forbi Frederik Ibsen.

Kolding udlignede kort efter på et tørt hug af Oliver Drost, men der gik ikke længe, før Santos var på spil igen. Sebastian Denius forhindrede en omstilling, bolden kom dybt til Santos, som efter et godt træk forbi backen lagde bolden ind til André Bjerregaard, og han dirigerede den ind over Ibsen til 1-2.

Efter pausen var Jeppe Pedersen to gange på pletten, da han rykkede med frem og omsatte oplæg fra André Bjerregaard og Thomas Santos - og så kunne det næsten ikke gå galt.

Men efter 75 minutter begyndte Kolding at ligne et fodboldhold. Oliver Drost reducerede, og der var efterfølgende et par gode muligheder til hjemmeholdet ved hjørnespark.

SIK holdt dig stand og fik de 3 point, som kan sætte gang i lokomotivet.

Thomas Santos var fremragende i Kolding med et mål og to oplæg. Arkivfoto: Steen Don