Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Vejarbejde, Viborgvej - borgere og butikker

16-11-2018 KL. 12:11
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lad os starte med den gode nyhed, som du også kan læse om andre steder i avisen: Skive Kommune udskyder den to ugers spærring af kørsel ind til Skive på Viborgvej, som var planlagt til at træde i kraft på søndag.

Det er særdeles forståeligt, at de forretningsdrivende - med udsigt til både Black Friday og før-julehandel - reagerede med protest over for Skive Kommune. Timingen i indgrebet var gal, og det blev heller ikke varslet i tide.

At forskønne Viborgvej - som for mange er porten til Skive - er i øvrigt en glimrende idé. Det er umådelig smukt at komme til Skive via Viborgvej og nyde udsigten til fjorden, og det er også godt tænkt at gøre Viborgvej i selve Skive kønnere med grøn midte og så videre. Det skal være en god oplevelse at komme til Skive.

Det er ikke første gang, at vejarbejde i Skive Kommune skaber ekstra tummel og rammer forretningsdrivende hårdt. Det kender man til i blandt andet Højslev, Balling og på diverse veje i Skive. Alt for ofte tager vejarbejdet/opgravninger umådelig lang tid til stor skade for byliv og forretningsliv. Det er ikke nemt at holde på kunderne, hvis de ikke - eller kun med besvær - kan komme til en butik. Med forløbet på Viborgvej i frisk erindring bør kommunen genoverveje, hvordan vejarbejde gribes an. Og der kan hentes inspiration fra andre kommuner som har fundet udveje til at genere borgere og forretninger mindst muligt. Det bør altid være ambitionen - også i Skive Kommune.

Det er godt, at Skive Kommune i situationen har vist forståelse for frustrationen hos butikker på Viborgvej og handlet derefter, men det bedste vil være, at der fremadrettet findes bedre løsninger. Og ja, vejarbejde vil altid give noget besvær, og ja, vejarbejde er nødvendigt. Men mindst mulige og kortest mulige gener for borgere og butikker skal i fokus. Det må også være i kommunens interesse.

I flere andre kommuner har man - netop for at få vejarbejdet overstået så hurtigt som muligt - indført arbejde i skiftehold, når opgaverne skal løses. Og tanken var også oppe at vende efter det langvarige vejarbejde i Højslev.

Dansk Folkeparti rejste meget fornuftigt temaet i Skive Kommune, og det blev faktisk overvejet, at indføre krav om tohold-skift og weekendarbejde, da moderniseringen af Viborgvej skulle sendes i udbud. Men kommunen opgav tanken.

Det gjorden man med forventning om, at der ville komme færre tilbud fra entreprenører på opgaverne, hvis de ledsages af krav, der medfører et hurtigere forløb. Men Udvalget for Teknik og Miljø endte trods alt med at blive enige om, at det skal vurderes fra gang til gang, om man i udbud af vejarbejde skal stille krav om f.eks skifteholdsarbejde.

Det aktuelle forløb omkring Viborgvej - og senest også forløbet i Højslev - bør gøre det til en oplagt tanke, at Skive Kommune indhenter erfaringer med hurtigere vejarbejde.

Hele tiden bør borgere og butikker være i fokus. Og lad os så glæde os til, at det - forhåbentlig - ender godt og smukt på Viborgvej. Det skal blive en endnu bedre oplevelse at komme til Skive på den vej.

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland