Gå til hovedindhold
Debat

Velkommen til nye borgere på Skiveegnen

04-06-2020 KL. 11:10
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Jeg vil gerne sort på hvidt fortælle, at jeg var en af de 26 i Byrådet i Skive, som den 26. maj 2020 bakkede op omkring skive kommune`s integrationspolitik.

På skive egnen forventer jeg, at virksomhederne udvikler de ideelle rammer, som kan tiltrække arbejdskraft. Vi har brug for ekstra arbejdskraft for at fortsætte den positive udvikling, som egnen er inde i.

Skive kommune har opgaven, at guide alle borgere ind i det danske fællesskab. Jeg glæder mig hver gang jeg oplever, at en udenlandsk familie har tillid til de arbejdsfællesskaber, som vi er kendt for at tilbyde på egnen.

De udenlandske unge eller familier vælger i større og større grad at købe et hus, få børn og i øvrigt bidrage til det lokale liv. Lokalt kan vi bidrage med at tage godt imod de naboer, som kommer.

Alle medarbejdere og borgere i Skive kommune skal vide, at der er stor politisk opbakning til at overgangen til det danske bliver så naturlig som muligt.

Jeg er stolt af, at vi har et samfund, som er trænet i at modtage nye borgere, med børn og familier. Lokalt gælder det om, at vi snakker sammen og lærer hinanden at kende, og derfor er interessen for det danske sprog en nødvendighed for at vi kan udvikle fælles glæde i hverdagen.

Ingen skal være i tvivl om, at jeg beundrer alle jer, der vælger at forlade jeres hjemland, fordi I kan gøre en forskel for jeres familie derhjemme samt give jer selv positive oplevelser ved at emigrere til Danmark.

Vi bor i produktions Danmark, som leverer til hele verden, når det gælder:

landbrug, fiskeri, højtudviklede elektroniske-, plastik- og metal-løsninger, samt grønne klima og energivenlige projekter.

Med venlig hilsen

Dorthe Dalsgaard,

byrådsmedlem

i Skive Byråd,

gruppeformand

for Venstre,

Lyngtoften 15 A ,

7860 Spøttrup

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland