Gå til hovedindhold
Erhverv

Verdensnyhed i Skive: Kommende fabrik skal omdanne græs til proteinrigt og miljørigtigt foder

14-08-2019 KL. 22:23
Empty

Sådan så der onsdag ud på havnen i Skive, hvor en masse græs lå klar til at blive omdannet til proteinrigt foder. Foto: Ove Jacobsen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En fabrik med op mod 20 ansatte, der skal trække protein ud af græs og producere miljørigtigt foder til både dyr og mennesker, er på vej i GreenLab Skive.

Virksomheden BiomassProtein, der igennem ti år har udviklet på en metode, der trækker proteinmasse ud af græs, præsenterede onsdag metoden på havnen i Skive.

Det skriver TV Midtvest, der kalder præsentationen "en verdensnyhed".

- Det her er økologi, der vil noget. Alt er bare lykkes. De faser, vi havde regnet med, har vist sig at være nemme at styre, og så har vi ingen problemer haft, så det er jo helt kanon, siger Morten Olsen, der er site manager hos BiomassProtein, til TV Midtvest.

BiomassProtein kan både producere foder til køer,svin og høns, samt gødning til markerne. Ifølge virksomheden er det 100 procent bæredygtigt, giftfrit og CO2-venligt.

Og virksomheden regner også med at kunne anvende græs-proteinerne til at brødføde verdens voksende befolkning.

- Perspektiverne er meget, meget store i det her. BiomassProtein har potentialet til at blive vindmølleindustriens 2.0, siger Ole Rom Andersen, der er administrerende direktør hos BiomassProtein, til  TV Midtvest.

TV Midtvest har lavet dette indsalg om BioMassProtein:

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland