Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Vestager bør støttes af V og S

22-03-2019 KL. 12:08
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Margrethe Vestager er nu officiel kandidat til de aller højeste poster i EU - herunder topposten som formand for EU-kommissionen. Det er godt gået!

Det er hendes europæiske partiorganisation, Alde - Alliancen af Liberale og Demokrater i Europa - der har udpeget hende som den mest kendte og prominente på deres hold til kommende topposter.

Efter næsten fem år som EU’s konkurrencekommissær står der umådelig stor respekt om Margrethe Vestager, der kompetent har styret området og ikke tøvet med at anlægge sager - og vinde sager - mod giganter som Facebook og Google og mange andre i bestræbelserne på at sikre fair konkurrence. Og der er lagt mærke til danske Vestager i de øvrige EU-lande.

- Hun er velrespekteret, seriøs, synlig, aktiv og et stærkt kort for Alde. Personligt mener jeg, at hun ville blive en fremragende formand for EU-kommissionen, sagde Rem Korteweg - seniorforsker ved Clingendahl, det hollandske institut for internationale relationer - i går til Politiken, og der har lydt andre tilsvarende skudsmål om Vestager i flere europæiske lande.

Intet er naturligvis givet på forhånd, men det er faktisk stort, at en dansker står med chancen for at blive udnævnt til en af de helt store poster i EU. Og Vestager er klar til opgaven. På den baggrund burde det være oplagt, at de to danske partier, der står med statsministerchance efter næste valg, Socialdemokratiet og Venstre, begge erklærer støtte til Margrethe Vestager og helhjertet arbejder for at sikre hende og Danmark en meget betydningsfuld post i EU - til gavn for positiv gennemslagskraft for det europæiske samarbejde. Man må jo spørge: Hvem er det lige, S og V kan forestille sig gøre det bedre end Vestager?

Nej, S og V er ikke i nærheden af selv at kunne lancere en bedre kandidat, og også derfor bør der være samling om støtte til Margrethe Vestager. For Venstre er situationen oven i købet, at både Venstre og Radikale Venstre er medlem af Alde - alliancen af liberale og socialliberale partier i Europa - og så burde det ikke være spor svært for Lars Løkke at erklære støtte til Vestager. Det er muligt, at Løkke selv drømmer om en toppost i EU, men nu har Alde lanceret deres forskellige bud, og taber Løkke valget, bliver det ikke let for Mette Frederiksen at skulle køre Løkke i stilling i EU-sammenhæng. Løkkes kvaliteter ufortalt vil EU-landene nok også hellere have Vestager på en toppost ...

På et tidspunkt, hvor de radikale helt åbenlyst bliver stadig mere tvivlende over for, om Mette Frederiksen og en S-regering kan levere et tilfredsstillende regeringsprogram - herunder en stabil økonomisk politik - vil det også være ganske oplagt, at Lars Løkke Rasmussen og den nuværende regering melder ud, at den ønsker en toppost i EU til Margrethe Vestager. Det vil være et tillidsskabende signal mellem Venstre, de konservative, Liberal Alliance - og Radikale Venstre.

Selv Dansk Folkeparti var tæt på at bakke op om Vestager. DF-næstformand Søren Espersen gjorde det, men det blev alligevel for meget for Kristian Thulesen Dahl ...

Men V og S bør ikke tøve: Støt nu Vestager!

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland