Gå til hovedindhold
Debat

Vi skal fortsat huske at passe på hinanden

28-10-2020 KL. 15:08
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I weekenden modtog vi de nyeste udmeldinger om begrænsning af smitterisiko i forbindelse med COVID-19. Når der nu er indført nye Corona-forbud og restriktioner, vil nogle med sikkerhed brokke sig, fordi stramningerne rammer hårdt og kan synes uretfærdige.

Det er rigtigt, - men det er altså i nogen grad vores egen skyld, at landet er nødsaget til at lukke lidt ned igen. Det ville måske ikke være nødvendigt at begrænse vores hverdag så voldsomt, hvis vi allesammen opførte os ansvarligt og fulgte de forskellige »anvisninger/regler«.

Det gør vi bare ikke, - eller rettere, - alt for mange “glemmer” at vise de faktisk ret beskedne hensyn, som ville holde smittetallet nede. Jeg har meget stor forståelse for, at der i det foreliggende tilfælde skal tages ekstra forholdsregler, som kan beskytte borgerne samt specielt de borgere, som er særligt udsatte for at blive smittet med den frygtede Coronavirus.

Det er også godt, at der før influenza-sæsonen bliver informeret om, at vi skal følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for, at formindske antallet af syge og dødsfald på grund af influenza.

Derfor er det også meget positivt, at mange personer i vinterperioden kan få vaccinationen mod influenza gratis. Jeg håber, at mange tager godt imod tilbuddet om vaccinationen.

Jeg vil også meget gerne opfordre alle til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at begrænse smitterisikoen i forbindelse med Coronavirus.

Vask hænder ofte, - anvend håndsprit, - host eller nys i ærmet, - begræns fysisk kontakt, - brug mundbind, - bliv hjemme ved sygdom, - vær opmærksom på deltagelse i forsamlinger og vurder om du skal deltage, selv ved milde symptomer.

Med de bedste ønsker om en god vinter og skønne julemåneder til alle.

Med venlig hilsen

Karl Højhus Jeppesen

Elme Allé 3C, Kibæk

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland