Kultur

Vil reservere Strandtangen på nyt tidspunkt: Skive Festival bliver rykket

Foreningen Skive Festival dropper den store musikbegivenhed på de planlagte datoer den 3. - 6. juni.

Det fremgår af en ansøgning, som Skive Festival har sendt til Skive Kommune.

»Grundet den nuværende corona-situation mener bestyrelsen i Foreningen Skive Festival ikke, at det vil være forsvarligt eller muligt at afholde Skive Festival 3.- 6. juni 2021«, står der skrevet i den nye ansøgning, der handler om at rykke festivalen nogle måneder.

Ifølge korrespondancen mellem Skive Festival og Skive Kommune har Skive Festival ønsket at rykke arrangementet til slutningen af august, hvor bestyrelsen tror, der er større sandsynlighed for, at forsamlingsforbuddet er ophævet.

Michael Eiskjær, der er talsmand for Skive Festival, vil på nuværende tidspunkt ikke bekræfte, at festivalen bliver flyttet.

Han vil heller ikke kommentere mulige datoer.

- Der bliver meldt noget ud senere på ugen, siger han.

Kim Hald, der er drifts- og anlægschef i Skive Kommune, bekræfter, at kommunen har modtaget en ansøgning fra Skive Festival, hvori der bliver anmodet om råderet over Strandtangen i perioden fra den 13. august til den 30. august.

- Vi har modtaget ansøgningen for den periode, og jeg forventer, at det går glat igennem, hvis området da ikke er reserveret til andre ting. Det giver meget god mening at rykke festivalen nogle måneder, så for os er der ikke nogen ben i det, siger Kim Hald.

Heller ikke Jens Peder Hedevang (V), Breum, der er formand for teknik- og miljøudvalget, mener, det er noget, politikerne behøver at tage stilling til.