Gå til hovedindhold
Lokalt

Vil tage to år: Omfattende vejarbejde i gang

17-09-2020 KL. 08:47
Empty

Blandt andre brugere af Skive Sundhedshus skal være opmærksomme på, at vejarbejdet betyder store trafikale ændringer. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune og Skive Vand er nu gået i gang med den gennemgribende modernisering af Resenvej i Skive.

Under arbejdet vil der blive lagt ny kloak i vejen, og vej, cykelstier og fortove vil blive moderniseret.

Man begyndte mandag i krydset mellem Havnevej, Jyllandsgade og Resenvej. Der er etableret omkørsel ad Kielgastvej og Porshøjvej.

I nogle tilfælde vil Norgaardsvej være bedst at bruge. På Kielgastvej og Porshøjvej er trafikken ensrettet, og der er indført parkeringsforbud i den en side af de to veje

- I første omgang tager vi strækningen mellem Jyllandsgade og Kompagnigade ved Skive Sundhedshus. Vi regner med at kunne afslutte vores arbejde senest den 1. december, hvorefter trafikken igen åbnes. Vi begynder på resten af Resenvej næste år. Når vi er færdig med at lægge ny kloak på Resenvej, skal vil i gang med fornyelse af kloakker i sidegader til vejen. Vi regner med, at vi skal arbejde på og ved Resenvej i cirka to år, oplyser Carsten Nygaard, afdelingsleder hos Skive Vand.

Skive Kommune har været i kontakt med borgere i forbindelse med arbejdets start. Borgere i området har blandt andet spurgt til adgangsforhold til deres huse, tømning af affald og levering af post.

- Desuden har vi haft enkelte henvendelser fra beboere på Kielgastvej og Porshøjvej i forbindelse med, at vejene benyttes til omkørsel her under første etape. Disse henvendelser har gået på bilister, som ikke har været opmærksomme på den midlertidige ensretning, samt oplevelser af bilister, der kører lige frisk nok, og generelt mere trafik, end man er vant til på vejene. Alt i alt har det været en stille og rolig opstart, med de henvendelser man kan forvente sig, når vi opstarter et så stort projekt, oplyser Henrik Hjort, teamleder hos Skive Kommune.

Skive Byråd har netop godkendt, at Skive Kommune bruger otte millioner kroner på fornyelse af Resenvej næste år og 2,5 millioner kroner i 2022. De penge går udelukkede til at forskønne og forbedre Resenvej over jorden, hvor Skive Vand investerer i jorden under Resenvej.

Resenvej er meget slidt. Det har længe været et ønske at få den sat i stand. Og det bliver den altså nu, samtidig med at, Skive Kommune snart afslutter istandsættelse af en anden stor indfaldsvej til Skive by, Viborgvej.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland