Gå til hovedindhold
Sport

Vild tv-debat: Thomas Grønnemark angrebet af dinosaur

25-01-2020 KL. 11:07
Empty

Thomas Grønnemark har en stor stjerne hos Liverpool-manager Jürgen Klopp. Men bestemt ikke hos den tidligere Liverpool-spiller Steve Nicol. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skibonitten Thomas Grønnemarks arbejde som indkasttræner for Liverpool FC har tidligere kastet hårde ord af sig fra især tidligere spillere.

Og nu er den gal igen. På tv-stationen ESPN’s debatprogram om Premier League langer Liverpool-legenden Steve Nicol nemlig ud efter Grønnemark og hans arbejde og antyder, at spillerne er intelligente nok til at klare sig uden hjælp omkring indkastene.

Den franske fodboldjournalist Julien Laurens er med i programmet og indleder med en ros af Thomas Grønnemark. Rosen er foranlediget af Liverpools 2-1-sejr i Wolverhampton torsdag aften, hvor holdet ikke spillede godt, men alligevel hev pointene hjem efter en indkastkombination sent i kampen.

I studiet sad så Steve Nicol, som var en del af Liverpools yderst succesrige hold i 1980’erne, og kom helt op i det røde felt.

»Fordi målet kom efter et indkast, skal indkasttræneren så roses? Er det sådan, at målet aldrig var blevet scoret, hvis han ikke havde været der?« spørger Nicol.

Steve Nicol, som fik 27 landskampe for Skotland i løbet af sin karriere, anfører, at man heller ikke roser en hjørnesparktræner efter et veludført hjørnespark og argumenterer med, at fodbold er et intuitivt spil, hvor spillerne reagerer på splitsekunder og derfor ikke er påvirket at, hvad en indkasttræner måtte have lært dem.

Mens resten af debatpanelet skraldgriner af Steve Nicols tirade, forsøger Julien Laurens at tage Thomas Grønnemark i forsvar.

»Hvorfor skulle Jürgen Klopp (Liverpools manager, red.) have insisteret på, at Grønnemarks kontrakt blev forlænget bare få måneder efter, han blev ansat, og med en lønforhøjelse. Hvorfor har de overhovedet en indkasttræner, hvis det er nyttesløst?« spørger han.

Steve Nicol bliver - som man kan se i klippet - ikke formildet.

Der kommer ingen statistik på bordet i denne omgang. Men den, som er tilgængelig, viser klart, at Thomas Grønnemark har haft en positiv betydning for Liverpools evne til at fastholde bolden efter indkast. Her er man på et år gået fra tredjedårligste i Premier League til nu at være næstbedst i Erusope. Kun FC Midtjylland, som Thomas Grønnemark har trænet i en årrække, er bedre.

Det fremfører en række mennesker, som har kommenteret på klippet på de sociale medier.

Her bliver Steve Nicol grundlæggende betegnet som en dinosaur, der ikke længere er i føling med hvad der kræves for at være et internationalt tophold.

»Stevie Nicol lyder som en klovn her. Han kan ikke acceptere noget, han ikke forstår. Spillet har ændret sig, siden han var spiller eller manager. Måske er det derfor, han ikke er ansat i fodbolden mere, men kun til at spy galskab ud hver anden dag« skriver Nick Trahan i kommentarsporet.

»Hold mund, Stevie. Det er videnskabelig fodbold mod den forhistoriske fodbold fra din tid« bidrager Keith So.

Og sådan fortsætter det. Både på ESPN’s YouTube-kanal og på Twitter. Opbakningen til Thomas Grønnemark i kampen mod dinosauren er ufortrøden.

Liverpool har ikke tabt de seneste 40 kampe. Mens Thomas Grønnemark har været tilknyttet klubben, har den vundet Champions League og ligger lige nu med kurs til at vinde det engelske mesterskab for første gang i 30 år.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland