Sport

Vildt comeback: Skive-sprinter klarer EM-krav

Ud af det blå - fristes man til at sige - har Skive AM-sprinteren Emil Mader Kjær klaret kravet til indendørs-EM i atletik til marts.

Skibonitten havde ellers ikke været i aktion siden september 2019, men ved et stævne lørdag i Randers slog han til og forbedrede undervejs sin personlige rekord to gange på 60 meter-distancen. Før lørdagens strabadser hed hans bedste tid til dato 6,85 sekunder. I indledende løb blev hele seks hundrededele skåret af den til 6,79 sekunder.

Den rekord fik dog ikke lov at stå ligeså længe som den foregående. For i finalen i det kronjyske bankede Emil Mader Kjær fra Skive ind i tiden 6,77, som samtidig er kravet til inde-EM, der løber af stablen i begyndelsen af marts i polske Torún.

At det lørdag blev til en tid, der opfyldte EM-kravet, kom faktisk bag på hovedpersonen selv.

- Min træner (Erik Madsen, red.) nævnte det for mig i bilen på vej til stævnet, men det var ikke noget, jeg selv havde forestillet mig. Så jeg overraskede også mig selv, fortæller han.

På forhånd var det slet ikke en del af planerne for lørdagen, at der overhovedet skulle løbes to gange

- Det var min plan, at jeg kun skulle være med i et løb. Det var det, vi havde snakket om. Men da vi hørte tiden for det første løb, sagde vi bare, at vi lige så godt kunne gå efter det. Og det lykkedes, lyder det fra en glad Emil Mader Kjær.

Han har været igennem flere skadeskvaler i sit unge atletik-liv, end mange når på en hel karriere.

Alligevel har det aldrig været på tale at skulle kaste håndklædet i ringen.

- Overhovedet ikke. Det har slet ikke strejfet mine tanker, siger han.

I begyndelsen af skadesforløbet blev der ellers sået tvivl ved, om han nogensinde skulle komme til at løbe igen.

- Min egen læge sagde i starten af skaden, at der var risiko for, at jeg ikke kunne løbe igen. Men jeg har snakket med to fysser i Aarhus og en læge fra Viborg, der selv har trænet i Skive og Aarhus tidligere. De troede ikke, at det var noget problem at komme tilbage på samme - og også højere - niveau igen. Selvfølgelig var det hårdt at høre fra min egen læge, men min træner og jeg har troet på det hele tiden, og det er det, vi har arbejdet på lige siden, lyder det fra skibonitten.

Om Emil Mader Kjær kan veksle lørdagens præstation til en billet til EM i Torún svæver fortsat i det uvisse. Andre kan nå at komme i vejen for den milepæl.

- Det er ikke sikkert, jeg kommer med. Der må max være tre på samme distance fra hver nation. Kojo (Musah, red.) har også løbet tiden (6,65s, red.), og der er flere konkurrencer endnu, inden holdet bliver udtaget. Men jeg håber selvfølgelig, at jeg kommer med. Det kunne være fedt, understreger Emil Mader Kjær.

Emil Mader Kjær kunne juble over tre medaljer ved inde-DM i 2018. Nu kan han hæve armene over at have klaret EM-kravet.   Arkivfoto: Steen Don