Erhverv

Virksomhed stormer frem: Fra 40 til 105 ansatte på et år

Mens flere brancher er udfordret af lockdown og andre coronarestriktioner, så findes der stadig virksomheder, som oplever så stor vækst, at de ansætter folk.

En af dem er Rito ApS, som nu har mere end dobbelt så mange på lønningslisten, som det for et år siden var tilfældet.

Samtidig stormer den syv år gamle virksomhed ud på flere europæiske markeder, mens markant stigning i omsætningen allerede nu varsles for omsætningen i det aktuelle regnskabsår:

- I 2021 forventer vi at vokse med over 50 procent i alt. Lige nu ligger vi faktisk med over 100 procent vækst, og der er snart gået fire måneder, siger stifter og direktør Dennis Drejer.

Rito begyndte som en iværksættervirksomhed og med salg af garn. I dag er udvalget steget betragteligt, og fællesnævneren er stadig hobbyartikler. Det kræver flere folk, og ifølge Dennis Drejer har han nu 105 medarbejdere tilknyttet virksomheden, som har hovedadresse på Gyrovej i Skive. For et år siden var der 40 ansatte, og et år tidligere var der 25 på lønningslisten:

- Vi har aldrig haft mere travlt end nu. Vi får langt flere ordrer end ved første nedlukning. Nu er vi tre til fire dage bagud. Vi ansætter dagligt nye folk, men har stadig svært ved at følge med, tilføjer Dennis Drejer.

Antallet af eksportmarkeder er nu fem, og de tæller Sverige, Norge, England, Tyskland og Frankrig. Og flere er i kikkerten:

- Vi arbejder på at gå ind i tre til fire nye lande i det kommende år, tilføjer Drejer.

Regnskabsåret, der slutter ved udgangen af september, viser over de seneste to år en stigning i bruttofortjenesten fra knap 7,4 millioner til knap 14,5 millioner kroner.

Et år tidligere, 2017/2018, var bruttofortjenesten godt 4,7 millioner.

Hastig vækst på flere fronter kendetegner iværksættervirksomheden Rito ApS, som lokale Dennis Drejer for syv år siden stiftede. Arkivfoto: Steen Don