Gå til hovedindhold
Erhverv

Virksomheder hungrer efter mere plads på havn

09-01-2019 KL. 18:52
Empty

Skive Kommune har beregnet, det vil koste godt 30 millioner kroner at udvide en kaj på havnen i Skive for at skaffe mere plads til virksomheder. Denne illustration viser, hvordan, man kan udvide kajen.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Moland Byggevarer på havnen i Skive er i voldsom pladsnød, og det er meget svært at finde mere plads til virksomhederne på havnen i Skive.

Derfor lejede Moland Byggevarer for et års tid siden Diges Trælasts haller ved Skive Å i nærheden af Sønder Centret. Det skulle være en midlertidig løsning, og netop det område indgår i Skive Kommunes arbejde med at udvikle Skive by langs å og fjord.

Siden har Moland købt lagerhallerne ved åen.

- Det er for os af stor vigtighed at have disse lagerhaller eller lignende til disposition for vores nuværende og fremtidige servicering af vore kunder, og da der pludselig kom mulighed for at købe dem, valgte vi i Moland Gruppen af hensyn til de muligheder, der var på havnen pt., at købe hallerne således at vi derved kunne få ro på vore lagerproblemer, siger Moland-ejer Christian Østergaard.

Købet kom efter dialog med Skive Kommune om muligheder for at få mere plads på havnen i Skive.

I en rapport om mulighederne på Skive Havn, som virksomheden Cowi lavede for Skive Kommune sidste år, er skitseret flere muligheder for udvidelse af Moland Byggevarer. En af dem er at udvide erhvervshavnens sydlige mole ud i vandet.

- Den er ikke realistisk. Det vil koste cirka 30 millioner kroner, og lejeindtægterne for den plads, det giver, kan ikke finansiere sådan et beløb. Desuden er trafikken til og fra limfjordshavne udfordret af, at sejlrenden mange steder kun er fire meter dyb. Det kommer til at hæmme skibstrafikken til havnene, da fragtskibe bliver større og større, og så kan de ikke besejle nogle havne i Limfjorden, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø.

Han har deltaget i møder med repræsentanter for Moland.

I Cowi-rapporten er også skitseret mulighed for at bygge lagerhal ved Fjordvej mellem erhvervshavnen og fiskerihavnen og ved Dyrskuepladsen.

- Det har ikke været muligt at få nogle af vores forslag igennem, oplyser Christian Østergaard.

Også Mollerup Mølle på Skive Havn mangler plads.

Jens Peder Hedevang oplyser, at Skive Kommune fortsat arbejder på at finde mere plads til virksomheder på havnen, som Skive Kommune ejer. Derfor lejer virksomheder jord af Skive Kommune.

Jens Kristensen

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland