Gå til hovedindhold
Lokalt

Vrede over aflyst licitation: Borgere vil protestere med fakkeloptog

13-11-2018 KL. 15:04
Empty

Borgere i Hem og omegen vil i slutningen af november gå fakkeloptog i Skive, hvor de vil vise deres utilfredshed med den afventende situation med en ny børnehave i Hem. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det faldt mildest talt ikke i god jord i Hem og omegn, at et enigt Børne- og Familieudvalg i sidste uge valgte at aflyse licitationen på en ny børnehave.

Årsagen var, at tilbuddene fra entreprenørerne var for høje.

I stedet bliver der afholdt en omvendt licitation, så der bliver lavet det, der kan laves, for de fem millioner kroner, der er sat af til projektet, efter der i efteråret 2017 blev fundet store mængder af skimmelsvamp i børnehavens bygninger.

Den ændrede licitation betyder også, at en ny børnehave bliver udskudt med flere måneder, og det gør ondt i Hem.

- Situationen er uholdbar, og problemet er, at vi ikke ved, hvor længe den her midlertidige løsning skal stå på. Nu har den varet i over et år, og nu begynder det at blive hårdt for alle. Skolekøkkenet er ikke beregnet til, at små børn skal være der hele dage, siger Annika Glud Jensen, der er mor til to børn i børnehaven og bor lige uden for Hem.

Møde i skolekøkkenet

Annika Glud Jensen er langt fra den eneste i området, der reagerer på situationen.

Mandag aften var der indkaldt til et møde i den midlertidige børnehave i skolekøkkenet, hvor det blandt andet blev besluttet, at der skal arrangeres et fakkeloptog i Skive den 27. november forud for et møde i Børne- og Familieudvalget.

Og det blev også vedtaget, at der skal startes en underskriftsindsamling, som skal afleveres til udvalget i forbindelse med fakkeloptoget.

- Vi vil vise vores utilfredshed og bekymring omkring den omvendte licitation. Efter sommerferien bliver der 50 børnehavebørn i Hem, og det er bekymrende, at udvalget ikke vil investere i kommunens fremtid. Personligt kan jeg frygte, at en ny børnehave bliver for lille, når man gennemfører en omvendt licitation, siger Annika Glud Jensen.

Da det tidligere Børne- og Familieudvalg i december 2017 besluttede, at der skulle bygges en ny børnehave i Hem, lød det, at den ville komme i løbet af 2018.

Den deadline er ikke længere realistisk. Problemet med licitationen har tilsyneladende været, at der er i udbuddet er blevet tegnet en børnehave på 500 kvadratmeter og ikke 300.

- Jeg venter på et notat i løbet af i dag, tirsdag, og det notat skal vise, hvem der er ansvarlig for, at der er blevet tegnet et udbud til en børnehave på 500 kvadratmeter i stedet for 300 kvadratmeter. Notatet kan også fortælle, hvornår vi kan gå i gang i Hem, men jeg kan sige, at der er firmaer, der har stillet sig til rådighed og som kan bygge en ny børnehave inden for de rammer og den økonomi, der er sat af, siger Jan D. Andersen (S), Jebjerg, der er formand for Børne- og Familieudvalget.

Mellem 35 og 40 forældre og andre interesserede var mandag aften mødt op til mødet i Hem.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland